A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Перерахунок пенсій з 1 травня 2017 року

Дата: 03.05.2017 08:43
Кількість переглядів: 1260

Фото без описуЗ 1 травня 2017 року відповідно до Закону України “Про державний бюджет України на 2017 рік” №1801-VIII від 21.12.2016 року, у зв’язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (прожитковий мінімум встановлений на рівні 1312,00 грн.), Тячівським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Закарпатської області було проведено перерахунок пенсій для окремих категорій осіб, обчислених відповідно до статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та доплати за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам відповідно до ст. 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Крім цього були проведені перерахунки надбавок і підвищення до пенсій, розміри яких визначаються від прожиткового мінімуму. Також були перераховані мінімальний розмір пенсій по втраті годувальника, військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей (призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”), по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС, пенсій за особливі заслуги (відповідно до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”), підвищень, передбачених Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту та доплати до підвищень”, державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни та учасникам бойових дій.

Розмір підвищення кожному пенсіонеру розрахувався індивідуально за матеріалами наявними у пенсійній справі. Перерахунок проведений в автоматичному режимі, що не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.

Не були перераховані з 01.05.2017 року:

1. пенсії працюючим пенсіонерам;

2. підвищення дітям війни;

3. додаткова пенсія учасникам аварії та потерпілим внаслідок ЧАЕС;

4. розміри пенсій за віком за відсутності повного страхового стажу (в тому числі жінки, які достроково вийшли на пенсію за віком).

Також не були перераховані пенсії для тих громадян, у яких у складі пенсійної виплати є: індексація, щомісячна адресна допомога (передбачена постановою КМУ №265 до суми 949,00).

Слід зазначити, що протягом 2017 року проводиться обмеження виплати пенсій працюючим пенсіонерам розмір пенсії яких перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановлених для осіб, які втратили працездатність, тобто до 1 травня 2017 р. ця сума становила 1870,00 грн., а з 1 травня 2017 р. – 1968,00 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь