A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Реконструкція адмінбудівлі та встановлення асфальтозмішувальної установки ДС 185637 в промисловій зоні м. Тячів Закарпатської області

Дата: 11.07.2017 10:48
Кількість переглядів: 1406

Реконструкція адмінбудівлі та   встановлення асфальтозмішувальної установки ДС 185637 в промисловій зоні м. Тячів Закарпатської області

Створення логістичної інфраструктури та  впровадження інноваційних технологій у її розбудову, надзвичайно актуалізується в наш час тому, що від мережі та стану доріг  безпосередньо залежить не тільки забезпечення руху вантажо- і пасажиропотоків, безпека перевезень, але й рівень забруднення навколишнього середовища викидами відпрацьованих газів автомобільних двигунів, соціальноекономічне зростання територіальних суспільних систем різного ієрархічного рівня та їх просторовий розвиток.

Так, уже сьогодні існують і починають впроваджуватись такі інноваційні проекти, як використання  спеціальних бактерiй для самозатягування тріщин на бетонних дорогах, розроблені дорожні покриття у вигляді фотовольтаїчних елементів, здатних заряджати бездротовим шляхом електромобілі під час їхнього руху, застосування світлодіодних нагрівальних елементів для боротьби із заледенінням доріг. Створені системи «Розумні дороги» для організації дорожнього руху без участі людини (Smart Roads Iinfrastructure), розроблена розмітка доріг, що в якій різнокольорові лінії,  з настанням вечора cамі починають світитися, а до складу фарби входить компонент, що реагує на зміну температури.

На привеликий жаль, не дивлячись на надзвичайно високий рівень технологічності і екологічності,  такі проекти надзвичайно дорогі для впровадження і потребують значних капітальних вкладень. Чого не може дозволити собі сучасний рівень розвитку інфраструктури України. А тому в Україні самим ходовим, хоча і небезпечним для довкілля і здоров*я людей, є асфальтобетонне покриття. 

1. Дані про плановану діяльність, мету і шляхи її здійснення.

       Приватне підприємство «СТІК» в рамках інвестиційного проекту "Реконструкція адмінбудівлі та   встановлення асфальтозмішувальної установки ДС 185637 в промисловій зоні м. Тячів Закарпатської області" має наміри розпочати будівництво заводу з виготовлення асфальтобетонної суміші в кількості 50 тонн за годину. Основною складовою підприємства із виготовлення асфальтобетонної суміші асфальтозмішувальна установка ДС 185637. Встановлення  установки ДС 185637  дасть можливість забезпечити асфальтобетонною сумішшю профільні організації для будівництва нових та капітального ремонту існуючих автомобільних доріг Тячівського району. Соціально-економічною необхідністю проектованої діяльності є гостра необхідність у покращенні логістичної інфраструктури та доведення її до європейського рівня, поповнення бюджету м.Тячів та створення нових робочих місць.

            "Оцінка впливів на навколишнє середовище" розроблена Державним підприємством «Науково - дослідний центр екологічного маркетингу та інжинірингу» НАН України, згідно ДБН А.2.2.-1-2003 .

2. Суттєві фактори, що впливають на стан навколишнього природного середовища з урахуванням можливості виникнення надзвичайних екологічних ситуацій.

       Конструктивні рішення асфальтозмішувальної установки дають можливість уникнути ряду факторів  шкідливого впливу на складові навколишнього  середовища (техногенного, соціального та природного  (атмосфера, водне середовище та грунти). Виробництво, не дивлячись на те, що  згідно «Перечню видів діяльності і об’єктів, які представляють повишену екологічну безпеку» (Додаток Е  ДБН А.2.2-1-2003) і відноситься до об’єктів підвищеної екологічної небезпеки, не призводить до змін мікроклімату, фауни та флори.  Рівень шуму і вібрації, які створює запроектоване обладнання, в радіусі 500 м від установки ДС 185637   не перевищують допустимих  норм згідно ДСН 3.3.6.037-99 „Санітарні норми виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку”. В зв'язку з цим проведення повітряно-, грунто- та водоохоронних заходів, а також заходів по зниженню рівня шуму та вібрації при розробці  проектної документації  не передбачено. Асфальтобетонне виробництво на базі асфальтозмішувальної установки ДС 185637 є сучасним виробництвом із використанням мікропроцесорної системи управління і забезпечує оптимально економний  режим роботи, підвищує культуру виробництва, надійність безвідмовної роботи обладнання та зводить до мінімуму антропогенний вплив на навколишнє середовище, а тому дозволяє розробити документи та провести зменшення санітарно-захисної зони із 1000 м до 500м. Обладнання виготовлене у кліматичному виконанні У –ї категорії для роботи при температурному режимі навколишнього середовища від 0 до 43 град.С.  У межах санітарно-захисної зони радіусом в 500м асфальтозмішувальна установка дозволяє створити експлуатаційні умови із мінімальним впливом на складові навколишнього  середовища (техногенного, соціального та природного  - атмосфера, водне середовище та грунти).  Вона не призводить до змін мікроклімату, фауни та флори. 

Розрахунки викидів у атмосферне повітря  показали, що основними забруднювачами  атмосферного повітря  є  –двоокис азоту (0,291 т/рік), вуглецю окис (2,64е-01 т/рік), метан (2,72 Е-02 т/рік), оксид діазоту (2,018 Е-05 т/рік), діоксид вуглецю (1,583 Е+03 т/рік).

Водне середовище –при будівництві і експлуатації  – самостійний забір води і скид забруднених вод не відбувається. Під час експлуатації –  кількість води що використовується -  згідно угоди із Тячівським ВУЖКГ забезпечується із централізованої системи водопостачання та водовідведення.

Відходи.    Будівельні відходи, що утворюються в процесі реконструкції адмінбудівлі  будуть використовуватись для благоустрою території та під'їзних шляхів.

Тверді відходи І – ІV класу небезпеки утилізуються згідно угоди із спеціалізованим підприємством.

На промислові та житлово-цивільні, наземні і підземні споруди, соціальну організацію території, пам’ятки архітектури та інші елементи техногенного середовища запроектований об’єкт не впливає та не знаходиться відповідно у зоні впливу на дані об’єкти.

          Стан навколишнього середовища навколо об’єкту планованої діяльності (в процесі монтажу та експлуатації) повністю відповідає  санітарно-гігієнічним вимогам. Вплив на клімат та мікроклімат, атмосферне повітря, водне середовище, грунти в межах нормативного. Рослинний та тваринний світ, природоохоронні об’єкти – відсутні.

Виникнення надзвичайних екологічних ситуацій імовірне при порушень вимог протипожежних та технологічних правил.

3. Кількісні та якісні показники оцінки рівнів екологічного ризику та безпеки для життєдіяльності населення, а також заходи, що гарантують здійснення діяльності - відповідно до екологічних норм і стандартів

Ризик забруднення атмосферного повітря, поверхневих водойм, підземних водоносних шарів та ґрунтів в результаті роботи асфальтозмішувальної установки ДС 185637 у штатному режимі  може оцінюватись, як, безумовно сприйнятний. 

4. Вжиті заходи щодо інформування громадськості про плановану діяльність, мету і шляхи її здійснення.

Громадська експертиза не проводилась. Проведені громадські слухання з інформування громадськості щодо вибору земельної ділянки в межах промислової зони м.Тячів, Детального плану забудови земельної ділянки, про наміри інвестора розпочати господарську діяльність та Заяви про наміри з  будівництва асфальтобетонного заводу розглянуто «Заяву про екологічні наслідки». Опубліковано Заяву про екологічні наслідки в газеті. 

         Громадські обговорення Заяви про екологічні наслідки будуть проводитись 08 серпня 2017 року, об 11 год. к.ч., у приміщенні Тячівської міської ради. З попередніми матеріалами ОВНС "Реконструкція адмінбудівлі та   встановлення асфальтозмішувальної установки ДС 185637 в промисловій зоні м. Тячів Закарпатської області" можна ознайомитись у першого заступника голови  Тячівської міської ради.

Пропозиції та зауваження  у письмовому вигляді направляти за адресою: м. Тячів, Тячівська міська рада, секретарю міської ради, - не пізніше, ніж за 5 робочих днів до проведення обговорення.                                                                                                5.Інвестор, ПП «СТІК» зобов’язується:

- виконати вимоги рішень сесії та виконавчого комітету Тячівської міської ради4

-  прийняти дольову участь у розвитку інфраструктури соціальної сфери м.Тячів;

-  створити 25 робочих місць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь