A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

На Тячівщині фахівці податкової служби провели зустріч зі школярами

Дата: 05.05.2017 13:18
Кількість переглядів: 1142

Фото без описуФахівці ДПІ у Тячівському районі відкрили двері школярам Тячівської ЗОШ I –III ст. №1 ім. Гренджі-Донського. Мета зустрічі – ознайомлення молоді з організаційною структурою, основними завданнями ДПІ, заходами проведення деклараційної кампанії тощо.

Подібні заходи, що вже стали традицією, допомагають учням як майбутнім платникам податків краще зрозуміти функціональні аспекти податкових органів, набути досвіду, і краще усвідомити основні категорії в оподаткуванні, що, у свою чергу, сприяє покращенню податкової культури в суспільстві.

Зустріч відбувалась у форматі живого спілкування. В.о. начальника ДПІ у Тячівському районі Ігор Орос під час спілкування з молоддю ознайомив їх з азами податкової справи. Зокрема, з функціональними аспектами діяльності податкових органів та мотивами поведінки платників податків. Звернув увагу на особливості податкової політики держави та права і обов’язки суб’єктів господарювання - платників податків, зборів та інших обов’язкових платежів, особливості сплати податків до бюджету, згідно з Податковим кодексом України. Також розповів про проведені фіскальною службою заходи щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2016 році.

Під час екскурсії у приміщенні інспекції учні відвідали Центр обслуговування платників, де побачили як приймаються звіти від платників податків, ознайомились із структурою інспекції , з системою оподаткування, застосування ставок, термінами сплати податків та реальною роботою фахівців служби. Дізналися про електронні сервіси фіскальної служби та Акредитований центр сертифікації ключів, де безкоштовно можна отримати ключі електронного цифрового підпису. Під час розповіді особливу увагу було приділено роз’ясненню негативних наслідків виплати заробітної плати «в конвертах» та неподанні декларації громадянами про отримані доходи .

Ігор Орос відмітив, що спілкування з майбутніми платниками податків орієнтовані на нове економічне мислення, носять комплексний узагальнюючий характер і мають на меті краще засвоєння знань, які необхідні сучасним спеціалістам для здійснення управління у сфері оподаткування.

Класні керівники 10-х класів, як платники податків, також відзначили зручність спілкування з фіскальною службою, з огляду на розширення та вдосконалення електронних сервісів, отримання повної, комплексної інформації з нарахування та сплати податкових платежів.

                                                                  За матеріалами ДПІ у Тячівському районі



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь