A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

День Дунаю в місті Тячів

Дата: 23.05.2017 14:39
Кількість переглядів: 1593

1 липня 2017 року на площі Поштовій о 11:00.

День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, який відзначається щорічно в кінці червня в 14 країнах

басейну річки під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай www.icpdr.org

День Дунаю в Україні традиційно святкують в басейні річки Тиси, найбільшої притоки Дунаю www.danubeday.org В Закарпатті вже 11 років поспіль святкуватимуть День Дунаю.

Цьогоріч День Дунаю заплановано провести спільно з Румунією, оскільки саме в цьому році святкується 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною та Румунією. Символічно, що місцем проведення свята було обрано місто Тячів, яке розташоване на українсько-румунському кордоні. Малий Тячів (Румунія) та Тячів (Україна) розділяє річка Тиса, але об’єднує спільне святкування Дня Дунаю -2017.

Програма свята День Дунаю включатиме в себе такі заходи:

Квест (тематична гра): «Мандрівка Тисою та Дунаєм до Чорного моря».

Ідея полягає у розробці різних за типом та складністю тематичних завдань (квестів) для школярів щодо складання частин карти мандрівки від Тиси через Дунай до Чорного моря. Ці завдання (квести) будуть розташовані в різних локаціях (робочих групах) у центрі міста. Типи завдань включають в себе: макетування захисту населення від повеней та паводків, гідрохімічні дослідження води, «акваерудит» (знання історії Закарпаття та водних ресурсів), завдання, зі знання культури та екологічних проблем країн басейну Дунаю. Задання – зібрати командою першим всю карту від Тиси через Дунай і до Чорного моря. Очікується, що цей квест буде справді розважальним і пізнавальним для учасників. Захід заплановано спільно з НГО «Фортеця», відомому своїми квестами  під час  різного роду свят, організованих у закарпатських замкам. Наразі таких екологічних квестів не існує, тому це буде нова цікавинка як для Закарпаття, так і для України в цілому.  Фахову підтримку гарантує БУВР Тиси, науковці з Києва (КНУ ім. Шевченка) та Ужгорода (УжНУ).

Виступ Тисяйських послів від молоді – Румунія

В рамках Дня Дунаю минулого року була започаткована нова традиція – Дунайські посли від молоді. Посли представляють свою країну та її роль у басейні річки Тиса в інтерактивній формі (малюнок, театралізований виступ, пісня). Сподіваємося, цьогоріч команда від румунів зробить гарну презентацію своєї країни.

Розпис «муралу» (художньої картини на стіні одного з будинків в м.Тячів

Протягом свята учасники матимуть змогу долучитися до створення унікального муралу, самостійно розмалювавши нижню частину картини.

Кінопоказ найкращих молодіжних селфі відео «Моє життя і Тиса»

Кожного року є один спільний конкурс «Дунайський митець», який оголошується для всіх Дунайських країн. Багато років підряд, це було виготовлення скульптур з природних матеріалів. Цьогоріч завдання змінилося – треба зняти відео (до 1 хв.) про себе і річку (Тису) у творчій формі (театралізована, побажання річці, танок, улюблене місце на річці тощо). Найбільш креативні роботи отримають цінні призи і будуть продемонстровані на рівні всіх Дунайських країн. На самому святі пропонується зробити перегляд заздалегідь поданих матеріалів, номінованих на водний «Аква-Оскар». На святі традиційно буде червоний хідник, яким пройдуться номінанти та відбудеться церемонія вручення аква-статуеток.

Конкурс на найбільшу вагу зібраних пластикових пляшок «Пластикові скарби»

З метою зменшення кількості пластику, який потрапляє на сміттєзвалище та безпосередньо урічку Тису, пропонується організувати змагання між навчальними закладами Тячівської об’єднаної громади В конкурсі перемагає та школа, яка збере найбільшу кількість (в кг) пластику. Весь зібраний пластиковий скарб забере місцева спеціалізована компанія і відшкодує школі відповідно до ринкової вартості вторинної сировини. Крім того, всі школи-учасники отримають заохочувальні призи від компанії Кока-Кола Беверіджиз Україна, а школа – переможець – цінний приз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь