A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

ДИВО-ПИСАНКА 2017

Дата: 12.04.2017 15:35
Кількість переглядів: 1148

Фото без описуВеликдень – найбільше християнське свято. Цей день має ще одну назву – Пасха. Є багато свят, які люблять зустрічати українці, але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов.

Підготовка до свята відчувається в кожному домі. Не є і виключенням оселя громади – місто Тячів. Саме тут сьогодні о 14.00 на площі Поштовій відбулося відкриття міської «Диво-писанки» та виставки великодніх атрибутів. Цього року площу Поштову прикрасила двохметрова світлодіодна писанка виготовлена харківськими майстрами.

З наступаючими великодніми святами жителів міста привітав секретар Тячівської міської ради Крічфалушій Іван Іванович.

Учасники та гості свята мали змогу переглянути на екрані фото-архів відкриття Диво-писанки за минулі роки, починаючи з 2013 року.

Традиційно концертну програму підготували учні 4-х класів Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені В. Гренджі-Донського. За якісну підготовку сценарію та музичного супроводу концертної програми грамотами відзначені класні керівники Микуланинець С.І., Юришинець З.Ф. та вчитель музичного мистецтва Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені В.Гренджі–Донського Романів Віра Людвиківна.

Педагоги навчальних закладів Тячівської міської об’єднаної територіальної громади провели цікаві майстер-класи з виготовлення писанки. Діти із захопленням спостерігали за роботою вихователя Лазівського ДНЗ ясла-садка Шваб Віри Іванівни, яка показала техніку виготовлення писанки «Крапанка».

Як завжди, вміло та організовано майстрували писанки технікою квілінг учні Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені В. Гренджі–Донського під керівництвом педагога-організатора Острешко В.О. З підтримкою вчителя трудового навчання Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Бердецької Т.І. учні школи виготовляли писанки прикрашені бісером.

Оригінальну техніку виготовлення писанки «Дряпанка» на майстер-класі показали учні Лазівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з вчителем трудового навчання  Т.В. Попадинець. Немало охочих було і біля стола, де показували свою майстерність у техніці «Зернівка» учні та вчитель трудового навчання Шелемба Г.В.  Руськополівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Приємно, що в проведенні свята взяли участь та показали свої знання і учні Тячівківської ЗОШ І-ІІ ступенів, яких навчає вчитель трудового навчання О.Й. Костак.  Учні школи показували майстер-клас по виготовленню писанки «Мальованка».

Цікаві та естетично оформлені експозиції показали колективи та їх вихованці Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з угорською мовою навчання імені Ш.Голлоші, Округлянської ЗОШ І-ІІ ступенів, Руськополівських ДНЗ ясла–садків №1 та №2, Тячівських ДНЗ ясла-садків №1 та №5.

За підготовку Великодньої експозиції та участь у міській виставці «Диво–писанка» отримали подяку від міської ради колективи та учні всіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Тячівської ОТГ.

Шелевер М.В.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь