A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

з 1 вересня 2019 р. прийом дітей до перших класів закладів загальної середньої освіти та до закладів дошкільної освіти без відповідних щеплень здійснюватися не буде

Дата: 18.02.2019 16:50
Кількість переглядів: 6173

Фото без описуШановні краяни!

         Наразі серед населення громади, особливо дітей, спостерігається напружена епідемічна ситуація. У зв’язку з цим гостро постало питання про профілактичні щеплення дітей дошкільного і шкільного віку.

Доводимо до вашого відома , що згідно зі статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Відповідно до Календаря профілактичних щеплень в Україні, діти у віці         до 6 років повинні бути щепленими проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекцій.  У шестирічному віці проводиться ревакцинація проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи, та паротиту.   

Дане питання  було взято під особистий контроль керівництвом Тячівської міської ради та обговорено на засіданні виконкому 14 лютого 2019 року за участю керівників закладів освіти та охорони здоров’я громади. За результатами обговорення прийнято відповідне рішення.

На виконання цього рішення працівниками медичних та освітніх закладів вивчається порядок тимчасової відмови у допуску до занять у школах та в дитсадках дітей які не пройшли вакцинацію. Розробляється пам’ятка для батьків про порядок і необхідність проведення профілактичних щеплень. Ситуація із станом захворюваності, охопленням дітей профілактичними щепленнями буде моніторитись щомісячно.

Наголошуємо, що з 1 вересня 2019 р. прийом дітей до перших класів закладів  загальної середньої освіти та до закладів дошкільної освіти без відповідних щеплень здійснюватися не буде, крім випадків, які передбачені чинним законодавством.

Шановні батьки здоров’я ваших дітей у ваших руках! Не будьте байдужі!

 

Головний лікар КНП «Центр первинної                                 О.М.Велеган

медико-санітарної допомоги Тячівської

міської ради Закарпатської області»

 

Начальник управління освіти,                                                  С.І.Дерен

охорони здоров’я, культури, сім’ї,

молоді і спорту Тячівської

міської ради


Коментарі:

громадянин Тячева
2019-03-05 10:36:22

Одже що ми маемо : по Закону України - згідно зі статтею 15 «Про захист населення від інфекційних хвороб» дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. по Конституції України - Стаття 53. Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов'язковою. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам. Нагадую тим у кого погано зі знанням законів , що Конституція України - Основний Закон держави . Їй не може суперечити жодний інший Закон України . Поки що , моїх дітей спасає останній рядок цього " ганебного " рішення- -Наголошуємо, що з 1 вересня 2019 р. прийом дітей до перших класів закладів загальної середньої освіти та до закладів дошкільної освіти без відповідних щеплень здійснюватися не буде, крім випадків, які передбачені чинним законодавством. Але цей рядок уже не спасае цих дітей. https://www.youtube.com/watch?v=CI5mdXvP774 Луцьк https://www.youtube.com/watch?v=cHZnCx17z3s Одеса Ще не знаю чим це закінчиться , але у держава , яка не дає право вибору не може називатися Демократичною . Вона плавно переходить у Диктатуру. Сьогодні ВОНИ забирають мій вибір , завтра начерзі Ваш.

Анонім
2019-02-27 07:32:15

Міська рада і знання законів - це, напевно, речі несумісні. Як можна приймати рішення для виконання одного закону і порушення іншого?! Може відправити міську раду на Лігу Сміху? У них з такими рішеннями є всі шанси перемогти!

Анонім
2019-02-18 23:08:51

Прочитайте наслідки таких захворювань,як дифтерія,правець,поліомієліт,кір та інш.,а потім вже про абсурд пишіть.Давно це треба було зробити,бо з нашими людьми по- іншому не можна

Анонім
2019-02-18 22:27:01

Шановні керівники району чого нема статті про наслідки вакцини на організм. І чому ви порушуєте конституцію України, забороняючи відвідувати навчальні заклади. Згідно "Закону про освіту" стаття 3, пункт 1 і 2.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь