A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

ПОВІДОМЛЕННЯ про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля

Дата: 24.04.2019 13:43
Кількість переглядів: 2935

Фото без описуТячівська міська рада ( код 04053766) інформує про намір  провадити  планову діяльності та оцінку її впливу на довкілля.

1. Інформація про суб'єкта господарювання.

Тячівська  міська рада,

Міський голова – Ковач Іван Іванович,

90500, м. Тячів, вул. Шевченка, 2, тел./факс. (031-34) 03-25-22,3-30-58,

е-mail: miskrada@tyachiv-city.gov.ua

 

 

2. Планована діяльність, її харектеристика  технічні альтернативи.

Реконструкція лівобережної водозахисної дамби р. Теребля в с. Руське Поле, Тячівського району, Закарпатської області.

Захист населеного пункту від затоплення паводковими водами, припинення руйнування берега річки, зсувів, обвалів ґрунту можна досягти шляхом реконструкції з одночасним кріпленням лівобережної дамби, регулюванням русла річки.

Планована діяльність передбачає будівництво лівобережної водозахисної дамби р. Теребля  довжиною 6000 м, кріплення укосу дамби та берега укісним кріпленням – 5900 м та регулювання русла річки Теребля по довжині – 5900 м, 2–і водовипускні  споруди (по розрахунку). Експлуатація дамб та берегоукріплень припинить ерозійне підрізання берегів у вершинах меандр, стабілізує русло, не дозволить виходити паводковим водам на заплаву в межах с. Руське Поле.

Виконання робіт  передбачається проводити у три  черги будівництва:

 «Реконструкція лівобережної водозахисної дамби  р. Теребля в с. Руське Поле, Тячівського району, Закарпатської області» І-ша черга. Ділянка №1 – від  залізничного  моста до кінця села Руське Поле по довжині – 2,7км.

« Реконструкція лівобережної водозахисної дамби р. Теребля в с. Руське Поле, Тячівського району, Закарпатської області» ІІ-га  черга. Ділянка»№2 – від кінця села в верх по течії річки  по довжині – 1,7км.

« Реконструкція лівобережної водозахисної дамби р. Теребля в с. Руське Поле, Тячівського району, Закарпатської області» ІІІ-тя черга. Ділянка №3 – по довжині 1,5 км до з'єднання з існуючою дамбою.

І – шою  чергою передбачено виконання робіт по реконструкції дамби з кріпленням берега по довжині 2,7км., регулювання русла річки  протяжністю 2,7км.,  від залізничного мосту до кінця с. Руське Поле (Ділянка №1). Також  передбачаються   роботи, які включають розчистку русла річки Теребля від повалених дерев та побутового сміття протяжністю – 2,7км., у тому числі  розчистка замулених ділянок. Розчистка  русла та заплави  планується виконувати екскаваторами з виїмкою  наносів у відвал на просушку з подальшим перевезенням автотранспортом на  влаштування дамби або на постійне місце складування. Кріплення берега планується виконати з влаштування кам’янної призми упору з негабаритного каменю та кам’янним мостінням укосів дамби з влаштуванням напівзагат в кількості згідно розрахунку.

ІІ – гою чергою передбачено виконання робіт по реконструкції  дамби та кріплення берега по довжині 1,7км., регулювання русла річки протяжністю 1,7км. вверх по течії річки Теребля (Ділянка №2). Технологію робіт планується проводити аналогічно І – шій черзі.

ІІІ – гою чергою  передбачено виконання робіт по реконструкції  дамби та кріплення берега по довжині 1,5км., регулювання русла річки протяжністю 1,5км. вверх по течії річки Теребля до з’єднання з існуючою дамбою (Ділянка №3). Роботи планується проводити аналогічно І – шій черзі.

Технічна альтернатива 1

Реконструкція лівобережної дамби з кріпленням берега габіонними каркасними ящиками основи та укосу дамби – такий тип кріплення є одним з найбільш фінансово затратним, оскільки вимагає використання значних обсягів каміння, арматури та сітки, тривалого терміну будівництва, а також є не довготривалим в плані експлуатації.

Технічна  альтернатива 2 - Не розглядається.

Завантажити ПОВІДОМЛЕННЯ про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь