A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Тячів став побратимом двом чеським містечкам

Дата: 21.06.2019 11:59
Кількість переглядів: 3995

Триває співпраця Закарпаття з Чеською республікою. Відносини між Закарпатською областю та Чеськими краями – Височина та Краловеградецьким – можна назвати одним з успішних прикладів співпраці регіонів України та країн ЄС.

У рамках багаторічної співпраці, минулого тижня, тячівська делегація відвідала Чехію, де відбулося офіційне підписання угод про партнерство з двома містами – Наход (Краловоградецький  край) і Хотеборж (край Височина).

Підписанню угод про співпрацю передували чисельні візити чеських делегатів на Закарпаття, а саме – до Тячева, де вони мали нагоду ознайомитися із діяльністю освітніх, культурних, медичних та спортивних закладів.

Відтак, 14 червня, у містечку Наход, за участі гетьмана Кралово-Градецького краю Штефана Їрджі та його заступників, Тячівський міський голова Іван Ковач та староста м. Наход Ян Бірке скріпили підписами угоду про співпрацю. Згідно підписаного документа громади двох міст – Тячів та Наход – тісно співпрацюватимуть у сферах освіти, медицини, культури та інших соціальних послуг.

Участь у офіційній церемонії підписання угоди також взяли наступні тячівські делегати: секретар Тячівської міської ради Іван Крічфалушій, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради Василь Немеш, член активу міста Віталій Бабич.

 Наступного дня, у рамках святкування Дня міста Хотеборж, мер міста Тячів Іван Ковач та староста чеського містечка-іменинника Томаш Шкарід підписали угоду про співпрацю, згідно з якою міста Тячів (Україна) і Хотеборж (Чехія) стали побратимами. У підписаному документі йдеться про співпрацю у сфері культури, освіти, спільних соціальних проектах, обмін досвідом роботи в різних сферах. До речі, Хотеборж – це вже шосте місто з Краю Височина, яке співпрацює з Закарпаттям.

На офіційній частині підписання угоди був присутній керівний склад та депутати мерії Хотеборжа, а від Закарпаття –  екс-очільник Закарпатської облради Володимир Чубірко, перший заступник Тячівського міського голови Іван Клебан, депутат районної ради Василь Кус, депутати міської ради Едіта Петер, Василь Манзюк та інші.

Як наголосив Тячівський міський голова Іван Ковач, стати партнером із чеськими містами – значне досягнення для Тячева. Адже наше місто давно тримає курс на євроінтеграцію, і за допомогою дружніх відносин з містами сусідніх країн зримо розвиває та збагачує досягнення громади. Безперечно, співпраця є двосторонньою: чеські партнери завжди можуть одержати підтримку та допомогу на Закарпатті у плані туризму, освіти, культури, спорту тощо.

Перебуваючи з візитом у Чеській республіці тячівські візитери відвідали пожежну частину, аеродром, завод з виготовлення побутової промисловості з нержавіючої сталі та інші цікаві об’єкти.

З огляду на багаторічну дружбу між Закарпаттям і Чеськими краями є переконання, що співпраця між містами-побратимами буде плідною і принесе бажану користь для обох громад




Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь