A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

У Тячеві відбудеться презентація книги «Неси мамці жалість мою…Закарпатці у Першій світовій війні»

Дата: 15.10.2019 20:19
Кількість переглядів: 2206

Фото без опису17 жовтня 2019 р. о 14.00 у приміщенні картинної галереї ім.Ш.Голлоші, що у м.Тячів відбудеться презентація книги «Неси мамці жалість мою…Закарпатці у Першій світовій війні», виданої ужгородським видавництвом «Патент» за участю автора книги – лікаря-хірурга, канд.медичних наук, доцента Ужгородського національного університета Юрія Фатули та директора видавництва «Патент» Івана Ключевського.

Презентована книга – це глибоке військово-історичне дослідження, в якому на основі маловідомих архівних та бібліографічних даних, описана участь у Першій світовій війні солдатів різних національностей, мобілізованих з території сучасного Закарпаття. Подана достовірна інформація про військові підрозділи австро-угорської армії, в яких воювали закарпатці, описані найбільші бої та військові операції, в яких вони приймали участь. Вперше наведені військові кладовища, на яких були поховані сини Срібної Землі. На підставі опрацьованих автором книги матеріалів чеського військового державного архіву (м.Прага) та угорського інституту військової історії (м.Будапешт) складений мартиролог, який містить 1516 прізвищ вояків з інформацією про дату, обставини, місце загибелі та місце поховання кожного. Більше 500 воїнів із списку були мобілізовані з вказаних населених пунктів Тячівщини.

Це перше наукове дослідження в українській документальній літературі, в якому наведені достовірні цифри військових втрат Закарпаття у Першій світовій війні. Книга призначена для істориків, краєзнавців, військових, для всіх, кому не байдужа історія рідного краю, кому важливий і дорогий свій родовід.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь