A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Тячівці познайомились з автором книги «Неси мамці жалість мою…Закарпатці у Першій світовій війні»

Дата: 17.10.2019 15:55
Кількість переглядів: 2068

Сьогодні, 17 жовтня 2019 року, у приміщенні картинної галереї ім.Ш.Голлоші, що у м.Тячів відбулася презентація книги «Неси мамці жалість мою…Закарпатці у Першій світовій війні», за участю автора книги – Юрія Фатули та директора видавництва «Патент» Івана Ключевського.

Юрій Михайлович Фатула – кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти УжНУ, лікар-практик і автор багатьох наукових статей та навчальних посібників .

 За свою медичну кар’єру він здійснив тисячі операцій, був одним з перших на Закарпатті, хто освоїв лапароскопічний метод оперативного втручання при пахвинних грижах.

 Пан Юрій є гідним продовжувачем лікарської династії родини Фатулів, яку започаткував його батько - заслужений лікар України, талановитий кардіолог і жива легенда закарпатської терапії, піонер досліджень «сольової» артеріальної гіпертензії, доктор медичних наук, професор кафедри факультетської терапії УжНУ, академік Академії наук Вищої школи України Михайло Іванович Фатула.

 Лікарські звитяги Михайла і Юрія Фатул заслуговують на окрему збірку історій. Та наша сьогоднішня розповідь про Фатулу-молодшого, як про дослідника історії Закарпаття, котра упродовж останнього десятиліття захопила його не менше, аніж медицина.

 Нове захоплення Юрія Фатули дуже швидко переросло у ґрунтовні дослідження історії нашого краю часів міжвоєнного двадцятиліття, а надто Першої світової війни 1914-1918 років.

 І сьогодні пан Юрій у Тячеві перезентував свою нову книгу «Неси мамці жалість мою….Закарпатці у Першій світовій війні», яка видана ужгородським видавництвом «Патент» за участю автора книги та директора видавництва Івана Ключевського.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь