A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

На зустрічі з активістами нашої громади Тячівський міський голова надав відповіді на питання, які обговорювалися на сторінках соцмереж

Дата: 24.12.2019 12:14
Кількість переглядів: 2252

Як і було заплановано, Тячівський міський голова 23 грудня 2019 року зустрівся з активістами небайдужими до життя нашої громади. (Оголошення про проведення зустрічі опубліковано на офіційному сайті 20 грудня див.).

Відразу напишемо, що серед присутніх не виявилося майже жодного дописувача у соціальних мережах, саме тих, які так активно на сторінках Фейсбука задають питання.

До того як відповісти на запитання, що піднімались в соцмережах, міський голова зазначив, що інформує не тільки ініціаторів дискусій та присутніх у залі, а перш за все громаду міста, яка повинна володіти реальним станом справ з цього приводу.

З приводу звернення Зайцева В. щодо неякісного харчування в Округлянській школі.

Розпорядженням міського голови створено комісію, яка перевірила організацію харчування в Округлянській школі. Акт перевірки та інші матеріали були розглянуті на засіданні виконавчого комітету Тячівської міської ради. За наслідками розгляду згаданого питання прийнято відповідне рішення виконкому від 9 жовтня 2019 року, яке опубліковано на офіційному сайті міськради (див).

Згідно з розпорядженням у всіх навчальних закладах громади створені комісії громадського контролю за організацією та якістю харчування учнів цільової категорії.  До організації контролю в загальноосвітніх закладах громади залучені батьки учнів, які харчуються в закладах освіти. Наказом в ЗОШ визначена черговість батьків  за здійсненням контролю. Ми вважаємо, що такий контроль буде дієвим і конструктивним.  Відповідні розпорядження, накази та положення розміщені на офіційному сайті міськради та шкіл громади.

Щодо  конфлікту інтересів в організації харчування в Округлянській школі.

Договір на організацію харчування в згаданій школі був підписаний у 2016 році з ФОП Продан М.В., яка є рідною сестрою директора школи Джурджа В.В. Слід відмітити, що на час підписання  договору в селі Округла не було підприємців, що займались організацією харчування і не було транспортного сполучення з населеним пунктом в зв’язку з вкрай незадовільним станом дорожнього покриття. Чи  присутній  конфлікт інтересів у даному випадку?

За роз‘ясненням по згаданому факту направлено  звернення до НАЗК. Очікуємо відповіді.

На сьогоднішній день за ініціативою ФОП Продан М.В. та згодою сторін договір на організацію харчування розірвано. Оголошено новий конкурс на надання цієї послуги. Всіх бажаючих, активних і небайдужих просимо прийняти участь у конкурсі і перемогти  з єдиною метою – покращити організацію та якість харчування учнів даної школи.

З приводу закупок товарів і матеріалів.

Повну інформацію, що стосується закупівлі картоплі надала спеціаліст відділу освіти. Переглянути інформацію 

Цікавило дописувачів і питання придбання антиванадальних  тенісних столів

Згадані тенісні столи були закуплені на виконання реалізації проектів Громадського бюджету, яким було визначено закупку стаціонарних (антивандальних) бетонних столів.  Виробництвом та реалізацією такої продукції на Україні на той час займалися  суб’єкти підприємницької діяльності «Бетон прайм» та «Леліка».  З поміж них представниками Координаційної ради Громадського бюджету Тячівської ОТГ обрано «Бетон прайм», який  зобов’язався в короткі і зручні терміни доставити та змонтувати згадані столи. Переглянути Комерційну пропозицію.

Вартість 15 тисяч за один стіл  (як вказано дописувачем на сторінці Фейсбук) відноситься до розбірно-збірних столів, що і зазначено на сайті їх виробників.

На рахунок приватизації приміщень готелю Тячів, який знаходиться в центрі міста.

Найперше на чому наголосив міський голова, що кошти для ремонту приміщень готелю міська рада не витрачала. Всі роботи в готелі проводились і проводяться виключно за рахунок орендарів. Потрібно зробити ще багато: побудувати котельню (відсутнє тепло) та змонтувати новий трансформатор (потужності для повноцінного функціонування не вистачає). Всі ці витрати взяли на себе орендарі.

Тячівська міська рада рішення щодо оренди, ремонту та приватизації приміщень проводила і буде проводите виключно в межах діючого законодавства та враховуючи інтереси орендарів, що визначені законом.

Іван Іванович готовий надати зацікавленим особам повну інформацію щодо робіт, які проводились в приміщеннях готелю, підтверджених необхідною документацією та фотофіксацією (Об’єм вказаної документації для ознайомлення досить значний).  «Призначайте дату зустрічі і приходьте»,  - звернувся до жителів громади міський голова.

Щодо розчистки річки Тячівець в нижній частині села Округла.

Роботи по розчистці проводились на протязі 3-4 тижнів. Виконано реальний об’єм робіт, за що і оплачені кошти. Якщо допущені неправомірні дії при розрахунках з учасниками проведення вказаних робіт, - це з’ясує перевірка правоохоронних органів. «До закінчення перевірки коментувати хід подій вважаю некоректним», - зазначив міський голова.

На зустрічі розглядалися і ряд інших питань: незаконне будівництво, ринок в центрі міста, вбиральні на міському стадіоні, пластунський рух, створення ради людей похилого віку.

На всі питання присутніх Іван Іванович надав чіткі відповіді.

Тячівська міська влада завжди готова у відкритій формі відповідати на актуальні питання жителів громади.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь