A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Тячівська міська рада про публікації у соціальних мережах

Дата: 22.01.2020 16:42
Кількість переглядів: 5932

Фото без описуТячівська міська рада вже не один рік користується сторінкою у соціальній мережі Facebook «Тячівська міська рада Закарпатської області», де висвітлює публікації з  офіційного сайту  https://tyachiv-city.gov.ua/. Таким чином, інформація поширюється на більшу аудиторію. Звичайно, що адміністратор сайту слідкує за коментарями як на сайті, так і у соціальних мережах. Сповіщення від дописувачів про адміністративні порушення розглядаються та не залишаються без уваги. В останній час декілька користувачів соціальної мережі Facebook викликають нас коментувати свої публікації. Так, ми розглядаємо публікації, в яких є згадування про міську владу чи події в нашій громаді, але вважаємо недоцільним коментувати дописи, які є неправдивими чи «замовленими».  

Окрім того, відповідно до правила частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та місцевого самоврядування зобов’язані діяти виключно на підставі, у спосіб та в межах повноважень передбачених Конституцією та законами України.

Діючим законодавством передбачено різноманітні  форми взаємодії органів місцевого самоврядування з населенням, як-от: надсилання звернень та запитів у порядку передбаченому законами України «Про звернення громадян» та «Про доступ до публічної інформації», громадські слухання,  звіт міського голови перед виборцями, тощо. Проте, такої форми спілкування з населенням як використання соціальних мереж законодавство не передбачає.

 Виходячи з цього, публікації соціальних мереж, містячи в собі інформацію неперевіреного характеру, не можуть бути об’єктом реагування органу місцевого самоврядування. Для цього в Україні функціонують правоохоронні органи (органи поліції, прокуратура, Служба Безпеки України) , які зобов’язані надавати правову оцінку публікаціям в соціальних мережах, в тому числі й щодо діяльності органу місцевого самоврядування.

Для прикладу розглянемо допис на сторінці Facebook «Тячівщина активна  про  перевірку Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області їдальні ФОП Продан М.В. (с.Округла, вул.Шкільна, 32) , тобто їдальні в Округлянській ЗОШ І-ІІ ст. (https://www.facebook.com/groups/2041282886175992/permalink/2168184323485847/).

Перевірку ініціював Влад Зайцев 23.09.2019 року через Тячівський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатської області, щодо ознак порушень законодавства про захист прав споживачів ФОП Продан М.В.

31 грудня 2019 року дописувач – Влад Зайцев пише: «Ось такий новорічний подарунок прийшов мені нині. Все ж таки незалежна комісія обіцяна мені головою ОТГ Іван Ковач виявилась не такою незалежною як головне управління держспоживслужби» та вказує на відповідь Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області щодо перевірки їдальні ФОП Продан М.В. (с.Округла, вул.Шкільна, 32).

Так, перевірка Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області відбулася і за словами самого Влада Зайцева  більш незалежна ніж місцева.

Ми надаємо користувачам можливість побачити Постанову по справі про адміністративне правопорушення №58, в якій вказуються порушення, а саме: ФОП Продан М.В. допустила ВІДСУТНІСТЬ НА ВИДНОМУ ТА ДОСТУПНОМУ МІСЦІ КУТОЧКА ПОКУПЦЯ З ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО НАЙМЕНУВАННЯ ВЛАСНИКА АБО УПОВНОВАЖЕНОГО НИМ ОРГАНУ, ВІДСУТНІСТЬ АДРЕСИ І НОМЕРІВ ТЕЛЕФОНІВ ОРГАНІВ, ЩО ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ, ВІДСУТНІСТЬ МЕНЮ. Див Постанову

Більшість підписчиків сторінки «Тячівщина активна» вважають, що недоліки були пов’язані з неякісним харчуванням, на якому так наголошує дописувач. Але в Постанові, не вказано такі адміністративні порушення. Перевірку ініціювала не Тячівська міська рада і в комісію не входили працівники міської ради! Перевірка була незалежною, як і підтверджує В.Зайцев!

Окрім того, після першого ж звернення Влада Зайцева на сторінці у Facebook про неякісне харчування в Округлянській школі, відділ освіти наказом (https://rada.info/upload/users_files/04053766/41941113c28c4a113909450bba43c9ed.pdf) створив комісію громадського контролю за організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти Тячівської міської ради Закарпатської області. Членами комісії за згодою стали і незалежні особи: Поковба О.М. - начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тячівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та Велеган О.М. - головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Тячівської міської ради Закарпатської області». За даним наказом до перевірки залучені і представники батьківської громадськості.

За весь цей час тільки Влад Зайцев стверджує, що в їдальні неякісне харчування. Всі інші батьки претензій не мають. Чому? Відповідь Влада: «бо бояться». А що бояться?  Округлянці, що ви боїтеся? Ваших дітей можуть ображати вчителі із-за того, що ви вказали на недолік? Чому батьки учнів, які харчуються, ЖОДЕН за весь цей час не вказав, що неякісно? Не віримо, що батьки більше бояться чим люблять і турбуються про своїх дітей.  Батьки, напишіть свої коментарі. Округлянці, висловіть свою думку.

Наголошуємо, що КОЖЕН ЖИТЕЛЬ НАШОЇ ГРОМАДИ МОЖЕ ОТРИМАТИ ВІДПОВІДЬ НА СВОЄ ЗВЕРНЕННЯ: ОСОБИСТЕ ЧИ ПИСЬМОВЕ у формі, визначеній Законом України «Про доступ до публічної інформації». Офіційний сайт -  https://tyachiv-city.gov.ua,  електронна адреса - miskrada@tyachiv-city.gov.ua.

Наша адреса: м.Тячів, вул.Шевченка, 2 – працюємо щодня, окрім вихідних з 8.00 до 17.00, обідня перерва з 12.00 по 13.00 год.

Прийомні дні

Ковач Іван Іванович – міський голова – понеділок з 10.00 по 16.00

Кричфалушій Іван Іванович – секретар ради – вівторок з 9.00 по 16.00

Клебан Іван Ярославович – перший заступник міського голови – середа з 9.00 по 16.00

Мийсарош Тіберій Степанович - заступник міського голови – четвер з 9.00 по 16.00

Решетар Ольга Василівна – керуюча справами (секретар) виконавчого комітету – п’ятниця з 9.00 по 16.00.


Коментарі:

Банк Надія
2020-01-24 23:20:28

От я дурочка не можу вісім відняти чотири, тепер зрозуміло чому закрили банк де я була директором, я не знаю віднімання!

я
2020-01-24 22:36:27

достав уже цей влад зайцев чи як він там пишеться. Най іде працювати а не воду колотити

Влад Зайцев
2020-01-23 22:13:32

Ну ,а якщо сільські збори для вас ,Іван Іванович,це єдиний вихід із ситуації, хотів би дочекатися перевірки правоохоронних органів по "суботнику", правда ,я так зрозумів,що туй причетний не лише Джурджа ,а і батько працівника міськради Ігоря Бенчака( цікаво чия Бобрушко Н.І. родичка?),то перевірка зайде в тупік ,дякуючи вашому похреснику, також хочу дочекатися перевірки КРУ школи ,яку сам запропонував вище згаданий похресник, ну і дочекатися розслідувань по підпалу , за котре сам офіс Президента доручив СБУ взяти це під контроль

Влад Зайцев
2020-01-23 22:01:23

Да , і як призначення мною часу і місця впливає на те ,що ви перестаните вигоражувати вашого депутата ?

Влад Зайцев
2020-01-23 21:52:09

Шановний Іван Іванович,для того ,щоби рішити проблеми харчування і перевезення дітей в селі Округла,не треба проводити сільські збори з "обработаними " мамцей директора і по сумісності старостою села людьми ,які і так нічого в цієй ситуації не рішат. Як бачите з заздалегідь підготовлених коментарів голову батьківського комітету Олену Кубарич,донька якої працює в школі ,но правда поки не досягла таких успіхів як донька директора Еріка Джурджа, яка вже стала класним керівником,всіх все влаштовує . Ще раз наголошую ви дійсно не дооцвнюєте рівень впливу на людей цієї родини. Ключ рішення цієі проблеми лежить в директорі школи ,якого треба звільнити , разом с заікающимся і не годним зв'язати три слова на чіткі запитання начальника управління освіти Дерена С.І. Дерена я рахую гідно замінить Шелевер Мар'яна, а нового директора виберуть тайним голосуванням вчителі школи . Но так би рішив проблему я, у вас можливо є інший погляд. Но я рахую,що провокатору,грабіжнику, лжецу, схемщику не місце в школі,а ще й займати посаду директора. Всі свої слова і благі наміри готов підтвердити на поліграфі. В мене все ....

Зайчик
2020-01-23 12:01:08

Змініть авторизацію для написання коментарів!

Василь
2020-01-22 23:38:45

Машини ніхто так просто не палить, Влад відкрив очі всім на те що там робиться а ви пишете що там нічого нема, навіщо підіграєте шахраям !

Цьока Марина Василівна
2020-01-22 21:32:33

Жодного разу відколи організовано харчування, не виникало проблем щодо харчування про які наголошує Влад Зайцев, натомість діти дуже задоволені їжею яка готується в їдальні.

Владислав Зайцев
2020-01-22 21:05:58

Шановний Іван Ковач ви явно недооцінюєте рівень впливу місцевих "царів" Джурджів на місцеве населення. Небагато людей згодні за шкільне харчування іх дітей ідти ім наперекор, терпіти угрози, побиття і підпали авто. У мене є питання: 1. Якщо все було в порядку чому батька не пускали в їдальню? 2. Чому сама підприємець не зняла відео чим, як і в яких умовах харчує дітей? 3. Чому ви лічно на слідуючий день після нашої зустрічи не приїхали подивитися? 4. Ким ви рахуєте батьків тих 23 дітей які кожен ранок добираються в школу на аварійному бусі тестя директора, і чому вони мовчат? Можливо во недооцінюют, що іхнє мовчання може стоіти каліцтва або життя іхньоі дитини? Знаєте чому після цього я ніразу в вас не був, і мовча проігнорував вас в понеділок коли сидів в приміщенні міськради і ви запитували мене до кого я, бо я не дочекався від вас гідноі реакціі на всі собитія, ви продовжуєте і далі покривати вашого багаторічного товариша і депутата Віталія Джурджу... Я ще раз наголошую, якщо ви би нормально відреагували мащина моя була б ціла, жінка і діти мої нормально би спали ноч'ю... Я ще раз вас прошу поспріяти проходженню поліграфа мною і Джурджей на якому ви зможите дізнатися хто є хто, і чи "замовно" це все проісходить

Відповідь адміністратора:

Те, що Ви ігноруєте мене (з Вашого коментаря) – Ваше право.

На інше я не претендую. Я реагував на події так, як мені дозволяє і вимагає Закон. Наша офіційна реакція на сайті Тячівської міської ради. Реагувати на дописи у соціальній мережі Фейсбук, де частіше за все, вияснюють відносини за межами моралі і етики, я не буду.  Ні як посадовець, ні як людина.

У школі села Округла після Вашої публікації я був не один раз. Шкода, що Ви не бачили. Але це не проблема.

У мене є пропозиція: питання харчування і перевезення дітей цікавлять всю громаду. Давайте, організуємо збори села. А щоб у Вас не виникало підозри, що я маю особисту зацікавленість і спробую когось вигороджувати, призначайте  Ви час і місце. Зберемо село і поговоримо,  спробуємо конструктивно вирішити підняті проблеми. Підходить? Чекаю від Вас інформації.

Тячівський міський голова                І.І.Ковач

2020-01-23 14:45:51
Кубарич Олена
2020-01-22 18:58:35

Я голова батьківського комітету, разом з іншими його членами і батьками відвідували шкільну їдальню. Ми не знайшли жодної причини для хвилювання з приводу харчування.

Маджара Галина Іванівна
2020-01-22 18:24:45

Я є член батьківського комітету і у нас жодного разу не виникало проблем щодо харчування у їдальні про яке наголошує Влад Зайцев. Збереться батьківський комітет і напише письмове звернення щодо харчування дітей в школі , всіх батьків воно задовільняє окрім Влада Зайцева , і ніхто не боїться висловити свою думку

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь