A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Тячівська міська рада наполегливо рекомендує зареєструвати найманих працівників

Дата: 06.11.2020 09:20
Кількість переглядів: 1383

Фото без описуТячівська міська рада Закарпатської області повідомляє, що відповідно до ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання міських рад об’єднаних територіальних громад належать здійснення на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством.

У зв’язку з наведеним, рекомендуємо вживати заходів з реєстрації найманих працівників та своєчасного повідомлення органів Державної податкової служби України у терміни, визначені абзацом першим Постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 року № 413 (до початку роботи найманого працівника), а також виплачувати заробітну плату на рівні, не нижчому за мінімально встановлений Законом.  

До відома працедавців: за порушення трудового законодавства суб’єкти господарювання, які використовують найману працю, відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України, несуть фінансову відповідальність у таких розмірах:

–10 мінімальних зарплат за кожного працівника (з 01.09.2020 року це 50 000 грн.) за наступні порушення:

  • фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору;
  • оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час;
  • виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного соціального внеску.

–2 мінімальні зарплати за кожного працівника (з 01.09.2020 р. це 10 000 грн.) за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за не оплату роботи в нічний час, роботу в вихідний або святковий день, понадурочну роботу та інші);

–3 мінімальні зарплати (з 01.09.2020 р. це 15 000 грн.)  за такі види порушень:

  • порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць,
  • виплата їх не в повному обсязі.

– 4 мінімальні зарплати за кожного працівника (з 01.09.2020 р. це 20 000 грн.) за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

–1 мінімальна зарплата (5 000 грн.) за не направлення або несвоєчасне направлення повідомлення до органів податкової служби про прийняття працівника на роботу, за  порушення інших вимог трудового законодавства, крім передбачених вище.

Ця стаття передбачає також штраф у розмірі 3-х мінімальних зарплат (з 01.09.2020 р. це 15 000 грн.) за недопущення інспекторів з праці до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні. Якщо це перевірка з питань виявлення неоформлених працівників або виплати зарплати “в конвертах”, тобто, без сплати податків – у шістнадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (з 01.09.2020 р. це 80 000 грн.). 

Крім фінансової відповідальності, у окремих випадках роботодавці несуть ще і адміністративну відповідальність, передбачену вимогами Господарського кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь