A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Зимовий локдаун у Тячівській громаді: які обмеження діятимуть із 8 до 24 січня

Дата: 06.01.2021 13:35
Кількість переглядів: 1560

Фото без описуІз 00:00 8 січня до 00:00 25 січня у Тячівській громаді, як і в усій країні, починає діяти низка додаткових заборон, введених урядом (Постанова Кабінету Міністрів України №1236 від 09.12.2020 р. та зміни і доповнення, внесеними  постановою Кабінету Міністрів України  від 23 грудня 2020 року №1301)

Додаткові обмеження «карантину зимових канікул» стосуватимуться низки сфер.

Торгівля та громадське харчування

Із 8 до 24 січня забороняється приймання відвідувачів у ресторанах, кафе та барах. Заклади громадського харчування зможуть працювати на винос та здійснювати адресну доставку замовлень.

Також забороняється приймання покупців у непродовольчих магазинах, а також робота непродовольчих ринків та ярмарків. Реалізація товарів непродовольчими магазинами може відбуватись лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

Зможуть працювати та приймати покупців магазини, понад 60% площі яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

Дозволяється також торгівля пальним.

Торговельні центри мають припинити приймання відвідувачів. Лише за наявності окремого входу магазини, які розміщені в ТРЦ, зможуть здійснювати торгівлю дозволеною групою товарів.

Побутове обслуговування

Забороняється приймати відвідувачів суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері побутового обслуговування населення.

Зможуть працювати фінансові установи, заклади та підприємства, що надають фінансові послуги і здійснюють діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, також оператори поштового зв’язку.

Можна провадити медичну практику, ветеринарну практику.

Дозволена діяльність автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів.

Перукарні та салони краси зможуть працювати за попереднім записом.

Робота готелів дозволяється, але зони спільного харчування у них працюватимуть лише із 6:00 до 11:00.

Культура, дозвілля, спорт

Із 8 до 24 січня забороняється проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, а також приймання відвідувачів у закладах культури та інших закладах розважальної діяльності.

Також забороняється діяльність культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів до 1 особи на 5 кв. м. Забороняється проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 м між присутніми.

Забороняється приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах. Заборона не стосується спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Дозволяється проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.

Освіта

За рішенням уряду, із 8 до 24 січня забороняється відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

Тобто, в освітніх закладах Тячівської громади  зимові канікули триватимуть до 10 січня. Після зимових канікул, із 11 січня, заклади освіти працюватимуть у дистанційному форматі. (див.більш детально)

До 24 січня 2020 року наказом відділу освіти Тячівської міської ради призупинено  і роботу в садочках Тячівської міської ради:  м.Тячів №1, №5 у  м. Тячів, с.Р.Поле, №1, №2 та  ясел-садка у с. Лази (див.більш детально)

Транспорт

Громадський транспорт – автобуси та маршрутні таксі – має здійснювати перевезення пасажирів виключно в межах регламентованої технічною документацією кількості місць для сидіння.

Міська влада закликає жителів громади  не користуватися громадським транспортом без нагальної потреби!

 

Нагадуємо також, що заборонено перебувати в громадських місцях, транспорті без вдягнутих захисних масок; перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільне залишати місця самоізоляції, обсервації.

Контроль за дотриманням протиепідемічних заходів та обмежень здійснюватимуть Національна поліція та Держпродспоживслужба.

Наголошуємо, що недотримання протиепідемічних обмежень є адміністративним правопорушенням та загрожує штрафом.

Закликаємо мешканців громади не виходити з дому без нагальної потреби, відповідально ставитися до свого здоров’я та здоров’я тих, хто поруч.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь