A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Податковий борг перед місцевими бюджетами Закарпатської області за 2020 рік зріс на 14%

Дата: 24.02.2021 11:07
Кількість переглядів: 624

Фото без описуСтаном на 1 січня 2021 року заборгованість за податковими зобов’язаннями платників до місцевих бюджетів Закарпатської області склала 202,2 млн грн, що на 24,8 млн грн, або на 14% більше, ніж на 1 січня 2020 року.

Збільшення податкового боргу за 2019 рік складало +69%. Тобто, незважаючи на «ковідні» умови, темпи зростання податкової заборгованості у 2020 році суттєво менші.

Про це розповіла консультантка з бюджетних питань Закарпатського РВ Асоціації міст України Юлія Траньович. За її словами, найбільші втрати несуть бюджети через несплату плати за землю (38% загального обсягу заборгованості). Також значна частка припадає на ПДФО (19%), єдиний податок (10%) та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (10%).

Найбільші суми заборгованості платників податків станом на 01.01.2021 р. у м. Ужгород (53,2 млн грн), м. Мукачево (30,4 млн грн) та колишньому Ужгородському районі (17,9 млн грн).

Слід відмітити райони та громади, у яких за 2020 рік відбулося зменшення обсягу податкового боргу відносно попереднього року. Зокрема, це Мукачівський район (борг зменшився на 4,3 млн грн), Виноградівський район (на 2,7 млн грн), Іршавська ОТГ (на 1 млн грн), м. Берегове (на 0,6 млн грн), м. Хуст (на 0,5 млн грн) та м. Чоп (на 0,2 млн грн).

Новообрані представники органів місцевого самоврядування зацікавлені у здійсненні на їх території прозорої і законної підприємницької діяльності, виконанні суб’єктами господарювання своїх податкових зобов’язань. Популяризація серед платників чесної сплати податків, роз’яснення необхідності наповнення бюджету задля надання жителям необхідних соціально-культурних послуг, покращення інфраструктури дасть позитивний результат для розвитку громади. Тому місцева влада спільно з податковою службою, а при потребі з правоохоронними органами, мають активно взаємодіяти у цьому напрямку.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь