A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Спалювання сухої рослинності завдає непоправної шкоди довкіллю

Дата: 07.04.2021 11:23
Кількість переглядів: 637

Фото без описуСпалювання сухої рослинності завдає непоправної шкоди довкіллю, створює загрозливі умови для живих істот, які мешкають у траві.  Під час спалювання у повітря вивільняються небезпечні, речовини, які є дуже шкідливими для здоров’я людини.

Нагадуємо, що спалювання залишків сухої рослинності, сухого опалого листя та утилізація побутових відходів шляхом спалювання заборонено законодавством України і тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Відповідно до чинного законодавства порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

За підпал трави природно-заповідного фонду штраф для громадян складає від 6 120 до 12 240 грн, а для посадовців – від 21 420 до 30 600 грн.

Згідно зі статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 530 до 4 590 грн, на посадових осіб – від 4 590 до 15 300 грн.

У деяких випадках за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Згідно зі  ст. 245 (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України покарання передбачає штраф від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь