A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Всесвітній день без поліетиленових пакетів

Дата: 03.07.2021 09:52
Кількість переглядів: 635

Фото без описуЗа даними ООН, щороку у світі споживається 5 трильйонів поліетиленових торбинок, з них переробляють лише 1-3%. При цьому кожного року до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Щорічно у світі виготовляють понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 одиниць на кожного дорослого. У природному середовищі поліетилен розкладається більше двохста років, а пластик – майже 450 років. Водночас деякі вчені вважають, що пластик лише розпадається на шматочки, які з часом стають меншими.

Наразі про повну або часткову відмову від пластику заявили вже у понад 40-а країнах світу. Серед них не тільки країни Євросоюзу, а й африканські та азійські держави.

В Євросоюзі хочуть заборонити поліетиленові пакети, одноразовий посуд, навіть соломинки. Цю ініціативу уже підтримали понад 250 компаній відомих брендів.

В Україні прийнято Закон №1489-IX від 01.06.2021 р. "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України", який передбачає заборону реалізації поліетиленових пакетів з товщиною стінки до 50 мікрон. Також законопроектом передбачено обов’язкову сертифікацію пакетів на придатність до біорозкладу (для біорозкладних пакетів) у відповідності до національних стандартів.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України закликає всіх людей приєднатися до флешмобу #День_без_поліетилену і на один день відмовитися від використання поліетилену. 

Сьогодні, 3 липня, рекомендуємо замінити звичний пластиковий пакет разового використання на торбинки з тканини, паперу тощо. А також поширити цю інформацію для залучення більшої кількості небайдужих до стану навколишнього природного середовища.

Метою акції є формування нової екологічної свідомості українців, в межах якої матиме місце усвідомлення нищівної ролі широкого використання пластику, відповідальності кожного за стан довкілля та формування нових екологічних звичок споживачів.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь