A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Територіальним громадам можуть спростити процедуру публічних закупівель

Дата: 15.07.2021 11:44
Кількість переглядів: 624

На розгляді Верховної Ради України знаходиться проєкт Закону України про внесення змін до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо спрощення організації та проведення процедур закупівель сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами №5289.


У проєкті шляхом внесення змін до ч.ч. 2, 7 ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі» пропонується дозволити здійснювати закупівлі без застосування порядку проведення спрощених закупівель, встановленого цим Законом зокрема, органам місцевого самоврядування з обов’язковим оприлюдненням в електронній системі закупівель відповідно до ст. 10 цього Закону звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, а також у разі закупівлі харчових продуктів, паливно-мастильних матеріалів, природного газу та електричної енергії, малоцінних або швидкозношуваних товарів для закладів охорони здоров’я або закладів освіти комунальної форми власності; послуг з підвезення здобувачів освіти до закладу освіти і у зворотному напрямку; проектно-кошторисної документації.

Асоціація міст України закликає Верховну Раду України прийняти в першому читанні за основу проєкт Закону України про внесення змін до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо спрощення організації та проведення процедур закупівель сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами №5289.

Законопроект, у разі його прийняття, усуне перешкоди в оперативному виконанні функцій органів місцевого самоврядування щодо задоволення потреб громадян в отриманні життєво необхідних послуг, у тому числі в сфері охорони здоров’я та освіти.

 

Читайте на сайті АМУ: https://auc.org.ua/novyna/amu-zaklykaye-parlament-uhvalyty-zakonoproyekt-5289-shchodo-sproshchennya-organizaciyi-ta


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь