A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу», для покращення фінансових показників та інституційної привабливості малих громад, започатковує проект «Парасоль».

Дата: 06.10.2021 09:02
Кількість переглядів: 624

Фото без описуОсновою проекту є допомога новоствореним громадам, для яких проблематично утримувати коштом власного бюджету штатні одиниці енергоменеджвра, менеджера з розвитку громади чи проектменеджера.

Останнє десятиріччя дуже чітко показало переваги наявності таких посад в громадах. В середньому, як показує практика, добре підготовлені фахівці економлять до 10% всіх річних витрат на енергоносії, які фінансуються з бюджету громади. Також, середній, річний показник залучення позабюджетних коштів до громади за 2015-2021 роки, в яких є такі фахівці, відповідає 2% всіх річних власних надходжень. Навіть при наявності в малих громадах фахівців такого профілю, утримати їх на місцях після надбання ними певних навичок і необхідних знань переважній більшості громад не вдається довше двох poids. Тому всі гарні започаткування в таких громадах часто залишаються в передпроектному стані.

Проект «Парасоль» базуватиметься на принципі аутсорсингу, тобто, передачі частини завдань або процесів муніципалітету стороннім виконавцям на умовах субпідряду. Угоди аутсорсингу виконуються людьми, що не є муніципальними штатними працівниками, але є експертами у переданому на аутсорсинг виді робіт. Зазвичай аутсорсинг використовується для скорочення витрат.

Для співпраці з громадами на умовах аутсорсингу будуть залучені профільні фахівці, які за останні три роки добре зарекомендували себе в проекті «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки», а також науковці провідних університетів країни. Фінансову вигоду для новостворених громад показує практика останніх п'яти років. Вартість утримання структури розвитку громади фактично буде в 5 разів менша і буде дорівнювати середній економії витрат на енергоносії, всього однієї школи за рік. Такий підхід дозволить громаді з дефіцитом власних коштів фактично безкоштовно отримати фахову підтримку.

Проект передбачає індивідуальний підхід до кожної громади.

Участь в проекті рекомендована громадам, які прагнуть підвищити власні показники у національних і міжнародних рейтингах інституційної спроможності та сталого розвитку громад.

Більш детальна інформація:

 +380 93 3135667

+380 98 2903636


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь