Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу», для покращення фінансових показників та інституційної привабливості малих громад, започатковує проект «Парасоль».

Дата: 06.10.2021 09:02
Кількість переглядів: 636

Фото без описуОсновою проекту є допомога новоствореним громадам, для яких проблематично утримувати коштом власного бюджету штатні одиниці енергоменеджвра, менеджера з розвитку громади чи проектменеджера.

Останнє десятиріччя дуже чітко показало переваги наявності таких посад в громадах. В середньому, як показує практика, добре підготовлені фахівці економлять до 10% всіх річних витрат на енергоносії, які фінансуються з бюджету громади. Також, середній, річний показник залучення позабюджетних коштів до громади за 2015-2021 роки, в яких є такі фахівці, відповідає 2% всіх річних власних надходжень. Навіть при наявності в малих громадах фахівців такого профілю, утримати їх на місцях після надбання ними певних навичок і необхідних знань переважній більшості громад не вдається довше двох poids. Тому всі гарні започаткування в таких громадах часто залишаються в передпроектному стані.

Проект «Парасоль» базуватиметься на принципі аутсорсингу, тобто, передачі частини завдань або процесів муніципалітету стороннім виконавцям на умовах субпідряду. Угоди аутсорсингу виконуються людьми, що не є муніципальними штатними працівниками, але є експертами у переданому на аутсорсинг виді робіт. Зазвичай аутсорсинг використовується для скорочення витрат.

Для співпраці з громадами на умовах аутсорсингу будуть залучені профільні фахівці, які за останні три роки добре зарекомендували себе в проекті «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки», а також науковці провідних університетів країни. Фінансову вигоду для новостворених громад показує практика останніх п'яти років. Вартість утримання структури розвитку громади фактично буде в 5 разів менша і буде дорівнювати середній економії витрат на енергоносії, всього однієї школи за рік. Такий підхід дозволить громаді з дефіцитом власних коштів фактично безкоштовно отримати фахову підтримку.

Проект передбачає індивідуальний підхід до кожної громади.

Участь в проекті рекомендована громадам, які прагнуть підвищити власні показники у національних і міжнародних рейтингах інституційної спроможності та сталого розвитку громад.

Більш детальна інформація:

 +380 93 3135667

+380 98 2903636


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь