A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Cкладайте оголошення про вакансії без порушень

Дата: 19.01.2022 14:24
Кількість переглядів: 444

Фото без опису8 січня 2022 року набув чинності Закон “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі”. Таким чином документом визначено поняття “дискримінаційна реклама”, “дискримінаційна реклама за ознакою статі”, а також посилено відповідальність за порушення законодавства про рекламу.

У зв’язку з цим забороняється вміщувати в оголошеннях про вакансії твердження та/або зображення, які є дискримінаційними за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання, а також такі, що дискредитують товари інших осіб; змін в частині застосування штрафних санкцій за порушення вимог частини третьої статті 241 Закону України «Про рекламу» (сплата до державного бюджету штрафу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановлено законом на момент вчинення порушення, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку).

Відтепер за недотримання цієї норми роботодавцям загрожує штраф у десятикратному розмірі мінімальної зарплати. З 1 грудня 2021-го мінімальна зарплата становить 6 500 гривень, а отже розмір штрафу – 65 000 гривень.

Штрафи накладає центральний орган виконавчої влади, який слідкує за дотриманням прав споживачів — це Державна служба з питань праці. Роботодавці мають сплатити штраф упродовж 15 календарних днів із дня вручення документа від Держпраці. Якщо ж штраф не сплатити, то його можуть стягнути через суд.

 

 

Закарпатський обласний центр зайнятості


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь