A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Захистіть дітей від 10 інфекційних хвороб!

Дата: 29.01.2022 11:43
Кількість переглядів: 445

В Україні дітей вакцинують відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень. Це – документ, який встановлює перелік обов'язкових профілактичних щеплень, визначає необхідну кількість доз та оптимальні строки їх введення для найефективнішого захисту дітей від інфекційних хвороб. 

Складання подібних календарів – це міжнародна практика. Різні країни мають свій національний календар щеплень, який враховує місцеві епідемічні особливості та економічні можливості. В Україні до Календаря внесені щеплення проти десяти інфекційних захворювань: гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, гемофільної інфекції (Hib), кору, краснухи і епідемічного паротиту (“свинки”). 

Вакцини для щеплень з Національного календаря держава закуповує власним коштом. Їх можна отримати та зробити безоплатно у педіатра чи сімейного лікаря, з яким укладено декларацію. Деякі вакцини є однокомпонентними (захищають від одного захворювання), інші – багатокомпонентними (захищають від двох чи більше захворювань одночасно). Всі вакцини, зареєстровані в Україні, є якісними, ефективними та безпечними.

Якщо так трапилося, що ви пропустили дозу щеплення, не варто панікувати. Пропуск вакцинації не означає, що треба розпочинати серію щеплень спочатку. Проте вкрай важливо надолужити пропущені дози якомога швидше. Незалежно від того, скільки минуло часу, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра. 

Вакцинація — одна з головних складових громадського здоров’я. Щороку щеплення рятують 2—3 мільйони дитячих життів у всьому світі. Нещеплені ж діти ризикують інфікуватися, тяжко хворіти, а деколи й померти від наслідків хвороб. 

Більшість інфекційних хвороб, які не мають специфічного лікування, стали непомітними саме завдяки вакцинації. Через це складається хибне уявлення, що поліомієліт або кашлюк ніколи не зачепить вашу дитину. 

Здоров'я та щастя дітей великою мірою залежать від відповідальності  батьків. Зробіть свій внесок у життя своєї дитини, родини та суспільства — вакцинуйте малюків, відповідно до Календаря профілактичних щеплень!

Джерело


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь