A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

В Тячівській міській раді відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 01.06.2023 15:21
Кількість переглядів: 261

Члени виконкому сьогодні, 01 червня 2023 року, розглянули декілька надважливих питань для нашої громади.

Перш за все присутні розглянули пропозиції щодо змін та доповнень до Програми протипаводкового захисту міста Тячів та сіл територіальної громади в басейні р.Тиса на 2021-2025 роки.  Головний спеціаліст фінансового відділу Тячівської міської ради Емма НАНАШІ проінформувала членів виконкому, що за запитом  Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Державного агентства водних ресурсів України  Тячівська міська рада винесе на розгляд чергової  сесії питання надання субвенції з місцевого бюджету для реконструкції гідрометеорологічної автоматизованої вимірювальної станції системи АІВС – Тиса, розташованої на правому березі річки Тиси на околицях міста Тячева.

Розглянуті на засідання і питання соціального характеру: Програма для кривдників у Тячівській міській територіальній громаді на 2023-2025 роки та  про стан надання соціальних послуг одиноким непрацездатним громадянам, особам похилого віку та особам з інвалідністю, соціальна послуга «догляд вдома» з установленням диференційованої плати. Виконуюча обов’язки  директора комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Тячівської міської ради Закарпатської області"  Василина ЧЕХ надала  членам виконкому статистичні дані про актуальні звернення громадян щодо надання даних послуг. 

Важливим питанням на даний час є  формування та ведення реєстру Тячівської міської територіальної громади. Неля  ДАНИЛИЧ, виконуюча обов’язки  начальника відділу державної реєстрації Тячівської міської ради повідомила при проблеми,  які виникають при веденні даного реєстру. Прийнято рішення в найближчий час інформувати жителів громади щодо актуалізації своїх даних для формування якісного та повноцінного реєстру. Це питання надважливе не тільки для міської ради, а в першу чергу для жителів громади.

Начальник відділу містобудування та архітектури  Тячівської міської ради Ігор БЕНЧАК та члени виконкому при розгляді питань з містобудування прийняли рішення створити комісію для моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності комунальних та приватних об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю.

Як ми і писали раніше, на черговій сесії Тячівської міської ради внесено зміни до Програми поліпшення безбар’єрного простору на 2022 – 2025 роки. Для  реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року заходи по покращенню безбар’єрного простору в громаді внесено до Плану соціально-економічного розвитку Тячівської міської територіальної громади на 2023 рік.

Прийнято членами виконкому також рішення про тимчасове призупинення роботи закладів дошкільної освіти Тячівської міської ради у літній  період 2023 року. Садочки готуватимуться на наступного навчального року з  3 липня по 14 серпня 2023 року.

Ознайомилися члени виконкому також із планами проведення спортивних заходів у громаді, зокрема про проведення відкритого турніру з боротьби греко-римської пам’яті Йосипа БОЛДИЖАРА серед юнаків U-15 та U-13, який відбуватиметься у спортивному комплексі з 02 по 04 червня. Офіційна частина відкриття турніру розпочнеться о 11:00  у суботу (03 червня). Про спортивні заходи інформував Тіберій  МИЙСАРОШ – заступник міського голови.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь