A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

У Тячеві з робочим візитом побував перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода

Дата: 13.05.2017 19:49
Кількість переглядів: 1241

Зробивши крок до децентралізації влади – добровільного об’єднання громад Тячівська ОТГ почала вписувати нові сторінки в історію громади та приймати у себе високоповажних гостів, які дбають про розвиток держави.

Відтак, 12 травня 2017 року, у рамках відкриття Закарпатського регіонального центру розвитку місцевого самоврядування, до Тячева завітав  перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Андронович Негода, якого гостинно приймав у місті голова Тячівської міської об’єднаної територіальної громади Іван Іванович Ковач. Візит поважного гостя передбачав ознайомлення з інфраструктурою Тячівської та Вільховецької ОТГ на практиці.

У розмові із журналістами В’ячеслав Негода відзначив позитивну динаміку проведення децентралізації влади на Закарпатті, зокрема наголосив, що Тячівська та Вільховецька  ОТГ прямують  у  правильному напрямку до розвитку громад, вибравши курс добровільного об’єднання.

Разом із В’ячеславом Негодою до Тячева завітали представники різних міністерств України, керівники представництва Європейського Союзу в Україні, обласної та районної влади. Зокрема, на міністерській зустрічі побували: керівник Закарпатського регіонального центру розвитку місцевого самоврядування Іван Дем’янчук, консультант з правових питань Закарпатського РВ Асоціації міст України Олег Лукша, голова Вільховецької ОТГ Михайло Цірик, голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, голова районної ради Василь Каганець, депутат обласної ради Петро Голубка та інші.

У залі засідань Тячівської міської ради поважних візитерів зустріли на високому організаційному рівні: представлено презентації про місто Тячів та села Тячівської  об’єднаної громади – Тячівку, Руське Поле, Лази. Ключовим аспектом презентації стало демонстрування загальний вигляд інфраструктури Тячівської ОТГ до та після об’єднання, де зримо відображалися масштабні зміни позитивного характеру. Презентаційна програма була підготовлена керуючою справами (секретарем) виконкому Тячівської міської ради Ольгою Решетар та провідним спеціалістом інформаційного відділу міськради Оленою Бісько. Також у сюжетах презентації використано айрозйомку про Тячів Василя Крулька.

Розповів поважним гостям  про непростий шлях становлення Тячівської ОТГ міський голова Іван Ковач, який закцентував увагу присутніх на чималих досягненнях у розвитку населених пунктів об’єднаної громади.

  • Свого часу, Тячів як центр об’єднаної територіальної громади, прийняв рішення стати донором для життєдіяльності та розвитку населених пунктів, що приєдналися до міста шляхом децентралізації влади. Сьогодні ж ми бачимо результат, який вирішив проблемні питання населених пунктів, що не вирішувалися десятиліттями. Тому, я переконаний, що громадам варто об’єднуватися, але керівництво населених пунктів, що вирішили стати об’єднаної громадою, повинно стратегічно підійти до вивчення всіх «за» і «проти», щоб у результаті створити  спроможну  громаду, яка стане ще одним вагомим кроком до спроможної та успішної держави, – наголосив Іван Ковач.

На результативних успіхах Тячівської ОТГ наголосив  перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, який відмітив, що високі показники, які представлялись Тячівською ОТГ на різних зборах – правдиві та переконують, що Україна вибрала правильний курс реформування, адже воно приносить плідні наслідки.

Надзвичайно сподобалось В’ячеславу Негоді облаштування сесійної зали Тячівської міської ради, де встановлена електронна система голосування. А після відвідин будівництва спорткомплексу по вулиці Вайди, представник міністерства високо оцінив проектування спортивного об’єкта та відзначив, що «навіть у Києві такого не знайдеш».

Відтак  поважні гості відвідали Вільховецьку ОТГ, де про досягнення та успіхи від добровільного об’єднання громад звітував голова Михайло Цірик.

Цього ж дня не менш активно вивчали успішність Тячівської ОТГ представники  медіа-груп. Завдяки  прес-туру на тему «Соціальний розвиток населених пунктів Тячівської міської ОТГ», організованому Закарпатським  РВ АМУ, протягом дня журналісти оглядали досягнення громади – об’єкти будівництва, спілкувалися із старостами сіл Руське Поле, Лази, Тячівка та навіть із жителями Тячівської громади.

Іванна Фіцай



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь