Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

До уваги пільговиків - користувачів житловими субсидіями

Дата: 22.11.2018 14:50
Кількість переглядів: 2838

Фото без описуТячівське управління соціального захисту населення повідомляє, що Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 „Про внесення змін до деяких постанов  Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016р. № 1022” змінено механізм призначення житлових субсидій.

         Опалювальний період для призначення субсидій та пільг розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

         Положенням про порядок  призначення житлових субсидій передбачено, що в разі призначення  особам, які мають право на пільги,  житлової субсидії, пільги з оплати житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива не нараховуються протягом періоду отримання    житлової субсидії.

         Якщо  пільговик протягом опалювального періоду відмовився від житлової субсидії, йому відновиться пільга в автоматизованому режимі.       Пільговикам, яким право на пільги визначається з урахуванням доходів, а саме: особам, які мають право на пільги за соціальною ознакою згідно з Законами України  „Про освіту”, „Про охорону здоров”я”, „Про бібліотеки і бібліотечну справу”, „Про культуру”, „Про жертви нацистських переслідувань”, „Про соціальний захист дітей війни”, „Про охорону дитинства”, необхідно звернутися до управління з декларацією про доходи за попередні шість місяців перед зверненням.

         Згідно  Постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 № 498 „Про внесення змін до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї” розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї не повинен перевищувати 2470,00 грн.

         Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 „Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” затверджено єдині для всієї України норми житла та соціальні нормативи користування комунальними послугами, в межах яких надаються пільги та житлові субсидії.

         Зокрема, Постановою встановлено соціальну норму житла для громадян, які відповідно до законодавства мають  пільги з оплати житлової послуги в розмірі 21 кв. метр опалювальної площі на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

 

Начальник управління 

соціального захисту населення                                                              Бонка В.В.

Касич Т.І., 3-38-68


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь