Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

До уваги пільговиків - користувачів житловими субсидіями

Дата: 22.11.2018 14:50
Кількість переглядів: 2826

Фото без описуТячівське управління соціального захисту населення повідомляє, що Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 „Про внесення змін до деяких постанов  Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016р. № 1022” змінено механізм призначення житлових субсидій.

         Опалювальний період для призначення субсидій та пільг розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

         Положенням про порядок  призначення житлових субсидій передбачено, що в разі призначення  особам, які мають право на пільги,  житлової субсидії, пільги з оплати житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива не нараховуються протягом періоду отримання    житлової субсидії.

         Якщо  пільговик протягом опалювального періоду відмовився від житлової субсидії, йому відновиться пільга в автоматизованому режимі.       Пільговикам, яким право на пільги визначається з урахуванням доходів, а саме: особам, які мають право на пільги за соціальною ознакою згідно з Законами України  „Про освіту”, „Про охорону здоров”я”, „Про бібліотеки і бібліотечну справу”, „Про культуру”, „Про жертви нацистських переслідувань”, „Про соціальний захист дітей війни”, „Про охорону дитинства”, необхідно звернутися до управління з декларацією про доходи за попередні шість місяців перед зверненням.

         Згідно  Постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 № 498 „Про внесення змін до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї” розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї не повинен перевищувати 2470,00 грн.

         Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 „Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” затверджено єдині для всієї України норми житла та соціальні нормативи користування комунальними послугами, в межах яких надаються пільги та житлові субсидії.

         Зокрема, Постановою встановлено соціальну норму житла для громадян, які відповідно до законодавства мають  пільги з оплати житлової послуги в розмірі 21 кв. метр опалювальної площі на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

 

Начальник управління 

соціального захисту населення                                                              Бонка В.В.

Касич Т.І., 3-38-68


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь