Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Моя громада – гра з децентралізації

Дата: 26.03.2019 08:33
Кількість переглядів: 2811

Фото без описуКожен день голова об'єднаної громади зустрічається з великою кількістю несподіваних ситуацій, випробувань, викликів та можливостей. Працюючи над реформою децентралізації в Україні, такі лідери підтримують принципи місцевого самоврядування. Це означає, що їм доводиться стикатися з різними вимогами своїх громад і часто балансувати між протилежними ідеями про те, що означає ефективне управління. Тим не менш у 884 ОТГ люди по всій Україні зобов'язалися вести свої громади до успіху.

Чи хотілося вам коли-небудь відчути себе очільником об'єднаної громади? Тепер у вас є така можливість. На початку березня відбувся запуск онлайн-гри «Моя громада» (game.myhromada.info), яка є проривом у комунікації реформи децентралізації і дає можливість стати за віртуальне кермо ОТГ.  Гравці можуть обрати одного з двох голів громади, а потім мають вирішити запропоновані завдання чи задачі. Потенційні лідери ОТГ можуть привести свою громаду до успіху тільки у випадку прийняття правильних рішень, зважуючи, які кроки зробити та чиї інтереси задовольнити. Все як у реальній політиці! 
Виклики, з якими стикаються користувачі, торкаються низки питань, що мають вирішувати голови громад. Наприклад, чи дозволяєте ви підприємцю впливати на рішення місцевої ради в обмін на значні та дуже необхідні інвестиції в громадську інфраструктуру? Чи прислухаєтеся до критики місцевого блогера стосовно медичних закладів населеного пункту та відкриєте нову клініку, або ж зекономите гроші та інвестуєте в інші, більш невідкладні послуги?
Попри те, що варіанти є лише «так» або «ні», відповіді мають менш однозначний вплив на ваше становище як голови громади. Ви не просто втрачаєте бали за погані рішення – ваш персонаж оцінюється за різними ознаками: бюджет, закон, рейтинги тощо. Ідея полягає в тому, щоб гравці зважували свої варіанти, враховуючи картину своєї популярності, діючи в інтересах більшого блага, мудро бюджетуючи і дотримуючись своєї юридичної відповідальності.
Якщо все це звучить складно, то гра вже зробила те, що вона мала б зробити: допомогти користувачам під час децентралізації в Україні зрозуміти, як важко втілюється, але наскільки корисною може бути реформа


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь