Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Що наша молодь думає про Тячівську ОТГ та її проблеми

Дата: 01.04.2019 15:39
Кількість переглядів: 3147

Фото без опису В Тячівській ОТГ в рамках проекту: «Об’єднана громада – активна громада» (проектом займається та здійснює ГО "Настільний теніс" ТТ Спорт") серед молодого покоління було проведено анкетування.

 В анкетуванні взяло участь 130 учнів 8-11 класів Руськополівської ЗОШ І-ІІІ ст., Лазівської ЗОШ І-ІІІ ст., Округлянської ЗОШ І-ІІ ст. та Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2.

Пропонуємо вам ознайомитися з питаннями і відповідями

 На запитання 1 «Що таке громада?» відповіді однозначні:

об’єднання людей, які проживають на одній території і можуть спілкуватися між собою;

допомагати одне одному, об’єднувати спільні думки та створювати проекти, дотримуватися традицій і звичаїв.

 2. «Що сприяє об’єднанню людей у громаді?» діти відповіли:

люди об’єднуються для того, щоб покращити свій рівень життя, допомагати один одному долати перешкоди, спільно вирішувати справи, бажання розвиватися і йти вперед.

3. «Чому в громаді важливо будувати добрі відносини з сусідами?»:

для підтримки і допомоги один одному, кращого рішення спільних справ, більше зв’язків - більше можливостей; можна обмінюватися своїми ресурсами, досвідом; легше дійти до поставленої мети.

4. «Що б ви могли зробити для того, щоб життя у вашому місті (селищі) стало цікавішим?»:

побудувати спортзал і басейн, проводити спортивні заходи, щоб розвивати молодь, створити розважальні заклади для молоді, ігрові комплекси та майданчики для дітей, організовувати різні заходи для молоді.

5. «До якої громадської організації ви бажали б вступити?»:

більшість учнів бажали б вступити до спортивної організації, також є бажаючі до екологічної і туристичної, до творчої, правової та організації по охороні здоров’я і допомоги бездомним тваринам; волонтерські громадські організації.

6. «Які переваги дає життя в громаді?»:

відколи утворена громада проводиться більше різних заходів, покращується рівень життя людей, піднявся рівень обслуговування людей в ЦНАПі, відремонтовані дороги;

більше можливостей в реалізації планів; збудовані спортивні майданчики у школах та відремонтовані дитячі садочки; учні шкіл громади задіяні в усіх святкових заходах, які проводяться управлінням освіти.

7. «Що би ви хотіли зробити корисне для громади?»:

Організувати день, коли всі жителі можуть разом прибирати територію, озеленювати місцевість; створити велодоріжки у населених пунктах; відремонтувати всі будівлі, де можна проводити дозвілля; сортувати сміття на скло, пластик і папір, створити умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами, покращити громадський транспорт, створити волонтерську організацію для допомоги бідним.

8. «Як ви вважаєте на що має витрачати кошти територіальна громада, щоб її мешканцям жилося добре?»:

для покращення умов в дитячих садочках і для обладнання в школах, на ремонти доріг, на допомогу малозабезпеченим та людям з обмеженими можливостями, на створення нових робочих місць і місць для відпочинку, на реставрацію будинку Новака та відновлення садів на території Руського Поля; на покращення рівня медичних послуг.

9. «Які проблеми, на вашу думку, існують на території громади?»:

на території громади існують екологічні проблеми, а саме – люди викидають сміття будь-де, не бережуть збудоване для них; проблема безробіття та нестача коштів на всі проекти; розбиті дороги, нема де проводити вільний час.

10. «Які риси мають бути притаманні мешканцям громади, щоб їхнє життя змінилося на краще?»:

люди не повинні бути байдужими, їм має бути притаманна наполегливість, сміливість, доброта. Вони мають цінувати те, що для них роблять, поважати і берегти; мають бути спільні інтереси, рішучість, чесність, толерантність, цілеспрямованість. Люди повинні бути активними та брати участь у житті громади. Вони повинні висловлювати свою думку і наполегливо виконувати свою роботу; відповідальність, працьовитість, оптимізм, дотримуватися звичаїв і традицій, повага один до одного, прагнення до вдосконалення, комунікабельність, креативність, мудрість, зацікавленість в подіях, що відбуваються в громаді.

11. «Яка цікава або надзвичайна подія, що відбулась останніми днями в школі, населеному пункті, громаді схвилювала вас найбільше?»:

Вразила подія «День села Лази», побудова штучного міні-поля, встановлення мультимедійних дошок, відкриття міської ялинки, відремонтована дорога, побудова спортивного комплексу «Арена»; турнір з настільного тенісу.

12.«Як ви думаєте, чи можна за допомогою інформації вплинути на вирішення важливих проблем громади?»:

Можливо, але не завжди; можливо при правильному висвітленні проблеми; так, якщо в це вірити і добиватися цього; якщо це дійсно важлива проблема, то можна.

13. «Що б ви побажали громаді на майбутнє?»:

прислухатися до потреб жителів громади, реалізувати різні проекти, розвиватися; побільше креативної молоді і прислухатися до їх ідей; максимального розквіту, успіхів, однодумців, оптимізму; щоб процвітало майбутнє громади, покращувався рівень життя жителів громади; побільше міст-побратимів і стати кращою громадою в Україні.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь