A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

З 25 БЕРЕЗНЯ НА ЗАКАРПАТТІ СТАРТУЄ НЕРЕСТОВА ЗАБОРОНА НА ВИЛОВ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

Дата: 23.03.2021 08:26
Кількість переглядів: 667

Фото без опису

Управління Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області доводить до відома, що з 25 березня 2021 року розпочинається весняно – літня заборона на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Закарпатської області в 2021 році.

Нерестова заборона – це необхідна міра сучасності для охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення водних біоресурсів в рибогосподарських водоймах.

Проведення заходів, спрямованих на збереження та охорону водних біоресурсів передбачено розпорядженням Закарпатської обласної державної адміністрації від 19.03.2021 № 207 «Про проведення заходів з охорони водних біоресурсів на період весняно-літнього нересту риби». Даним розпорядженням у березні-травні 2021 року оголошено проведення місячника охорони нересту риби та відтворення інших водних біоресурсів. Рекомендовано компетентним державним органам вжити всіх передбачених законом заходів для посилення охорони водних біоресурсів, скоординувати зусилля у боротьбі з незаконним рибальством та браконьєрством.

Наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області від 23.03.2021 № 42 ''Про встановлення строків заборони вилову водних біоресурсів та визначення дозволених місць на період  весняно-літнього нересту'' встановлено строк заборони на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів:

- в річках, притоках і озерах з 25 березня  по 15 травня 2021 року;

- на водосховищах  з 1 квітня по 10 червня 2021 року.

Детальніше з ділянками, на яких дозволено  любительське рибальство на території області, можна ознайомитись у вищезгаданому наказі, перейшовши за посиланням.

З метою задоволення потреб рибалок-любителів відповідно до п. 5.3 Правил любительського і спортивного рибальства Управлінням Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області визначено, як виключення, позанерестові ділянки, на яких дозволено любительський лов риби з обмеженою кількістю знарядь лову (одна вудка з одним гачком та спінінгом.

Інтерактивну карту ділянок, де любительське і спортивне рибальство дозволено в нерестовий період 2021 року, можна переглянути за лінком.

«Електронна карта допоможе рибалці зрозуміти: знаходиться він в забороненій чи дозволеній зоні і де закінчуються межі цієї зони», – прокоментували у відділі охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль».

Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

В Управлінні Держрибагентства у Закарпатській області наголосили, що під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України забороняється добування водних живих ресурсів в даний період.

Нагадуємо, що на період масового ходу і нересту риби ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- використання плавзасобів (човнів) у місцях нересту (крім суден спеціально уповноважених органів);

- промислове рибальство;

- здійснення підводного полювання;

- проведення змагань зі спортивного рибальства;

- днопоглиблювальних, вибухових або інших робіт;

- добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту риби.

ПОСИЛЮЄТЬСЯ КОНТРОЛЬ за роботою водозабірних споруд.

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ любительське рибальство до 3 кг риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у місцях, визначених у переліку та на інших водоймах в адміністративних межах населених пунктів.

 

??Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

??Закарпатський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії»: (098) 585-61-64.

Любителі і професіонали рибної ловлі будьте відповідальними та дотримуйтесь встановлених заборон під час нересту!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь