A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Пропонуємо до обговорення Положення про тарифи на платні медичні послуги

Дата: 08.04.2021 15:44
Кількість переглядів: 1265

З метою забезпечення обговорення проєкту регуляторного акту пропонуємо розглянути Положення про тарифи на платні медичні послуги в комунальному некомерційному підприємстві «Тячівська консультативна поліклініка» Тячівської міської ради.

Положення обговорюється згідно рішення четвертої (позачергової) сесії Тячівської міської ради №351 від 06.04.2021.

Положення про тарифи на платні медичні послуги в комунальному некомерційному підприємстві «Тячівська консультативна поліклініка» Тячівської міської ради

 

1. Дане положення розроблено у відповідності до приписів Конституції України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996р. № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996р. № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах» з урахуванням положень Концепції реформи фінансування системи охорони здоров′я України, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 року № 1013-р.

2. Розрахунок собівартості платних медичних послуг здійснюється комунальним некомерційним підприємством «Тячівська консультативна поліклініка» (надалі по тексту – Підприємтсво) за принципом класифікації витрат та розрахунку фактичної собівартості, визначеним у Положенні (стандарті) бухгалтерського обліку 16 «Витрати»», що затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.12.1999 р. № 318.

3. Повна собівартість медичної послуги визначається   із застосуванням нормативно-витратного методу на підставі державних  і галузевих норм використання матеріальних ресурсів, норм часу, норм оплати праці, цін на медикаменти, витратні матеріали та вироби медичного призначення, витрат, пов’язаних з управлінням і обслуговуванням Підприємства, тощо.

4. Тарифи на платні медичні послуги, що надаються населенню  в Підприємстві, розраховуються індивідуально за кожним видом медичної послуги на основі обґрунтованих видатків Підприємства з урахуванням граничного рівня рентабельності.

5. Кошти за платні медичні послуги зараховуються на спеціальні рахунки Підприємства і використовуються виключно для здійснення статутної діяльності Підприємства.

6. Тариф медичної послуги складається з собівартості, податку на додану вартість за ставками чинного законодавства на послуги в галузі охорони здоров’я та граничного рівня рентабельності.

Граничний рівень рентабельності платних медичних послуг становить не вище 35%.

7. Підприємство зобов’язане забезпечити мешканців Тячівської міської територіальної громади безплатною, доступною та достовірною інформацією щодо порядку надання платних медичних послуг, яка повинна включати відомості про режим роботи Підприємства, перелік платних медичних послуг, порядок їх оплати та відомості про пільги для окремих категорій громадян згідно чинного законодавства.

8. Розрахунки тарифів на платні медичні послуги проводяться з урахуванням фактичних видатків Підприємства один раз на рік та подаються до Тячівської міської ради - до 05 листопада, щорічно.

9. Підприємство вносить пропозиції на засідання виконавчого комітету Тячівської міської щодо затвердження тарифів на платні медичні послуги у Підприємстві - до 20 грудня, щорічно.

10. Керівник Підприємства щомісячно надає інформацію про використання та отримання коштів за платні медичні послуги до Тячівської міської ради - до 05 числа місяця, наступного за звітним.

11. Відповідальність за належне застосування тарифів на платні медичні послуги несе керівник комунального некомерційного підприємства «Тячівська консультативна поліклініка» Тячівської  міської ради.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь