A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Роз’яснення щодо речового ринку в місті Тячів по вул.Голлоші (поруч з  рестораном «Україна»).

Дата: 19.05.2021 08:53
Кількість переглядів: 3756

Тячівська міська рада інформує, що стихійний речовий ринок по вул. Голлоші, який незаконно діяв у центрі м. Тячів (поруч з  рестораном «Україна»), припиняє діяльність по причині зміни користувача земельної ділянки.

Судами різних інстанцій підтверджено правомірність дій Тячівської міської територіальної громади.

Зокрема, 28 вересня 2011 року Тячівським районним судом ухвалено рішення у справі № 2-а-2709/11, яким зобов’язано мале приватне підприємство «Гранат» припинити стихійну торгівлю на земельній ділянці біля ресторану «Україна».

Судом апеляційної інстанції (Львівським апеляційним адміністративним судом) 25 вересня 2013 року рішення суду І-ої інстанції залишено без змін. Зазначене судове рішення є чинним станом на сьогоднішній день.

31 березня 2015 року Вищим адміністративним судом України ухвалено рішення у справі № 800/51540/13, яким залишено в силі рішення Тячівського районного суду та рішення Львівського апеляційного адміністративного суду.

21 квітня 2016 року господарським судом Закарпатської області  ухвалено рішення у справі № 907/799/15, яким визначено недійсним та скасовано Державний акт серії ЗК 011 № 00036 від 17 червня 1994 року на право постійного користування земельною ділянкою площею 0,325 га, виданий малому приватному підприємству «Гранат» для відкриття платної стоянки і речового ринку.

Судом апеляційної інстанції (Львівським апеляційним господарським судом) справу розглянуто 6 липня 2016 року та рішення суду І-ої інстанції залишено без змін. Зазначене судове рішення є чинним станом на сьогоднішній день.

29 березня 2017 року господарським судом Закарпатської області  ухвалено рішення у справі № 907/134/17, яким зобов’язано мале приватне підприємство «Гранат» повернути Тячівській міській раді земельну ділянку за кадастровим номером 2124410100:07:006:0212.

Судом апеляційної інстанції (Львівським апеляційним господарським судом) 6 червня 2017 року рішення суду І-ої інстанції залишено без змін. Зазначене судове рішення є чинним станом на сьогоднішній день.

Рішення зазначених судів щодо повернення земельної ділянки Тячівській міській раді мале приватне підприємство «Гранат» не виконало. За згаданим фактом зареєстровано кримінальне провадження, яке розслідується Тячівським відділом національної поліції.

З метою врегулювання спору між міською радою та МПП «Гранат» в правовому полі виконкомом міської ради 26 січня 2016 року розглянуто питання «Про припинення функціонування в місті Тячів закладів громадського харчування за відсутності дозволу на їх експлуатацію», зокрема, про заклад харчування, який функціонує без необхідних дозвільних документів на земельній ділянці, що використовується МПП «Гранат». Однак, рішення виконкому від 26.01.2016 року №1 з цього приводу посадовими особами малого підприємства не виконано, не зважаючи на те, що згадане рішення виконкому надіслано МПП «Гранат» 29.01.2016 року. (переглянути повідомлення, надіслане  МПП «Гранат», про проведення засідання виконавчого комітету Тячівської міської ради від 15.01.2021

Листом Тячівської міської ради від 11 липня 2017 року № 02-25/472 приватному підприємству «Гранат» (переглянути)  запропоновано узаконити відносини щодо використання земельної ділянки (кадастровий номер 2124410100:07:006:0212) на умовах договору оренди та права користування для функціонування закладу громадського харчування та стоянки автомобілів. Відповіді на конструктивні пропозиції від МПП «Гранат» міською радою не отримано.

16 січня 2019 року Тячівська міська рада в черговий раз звернулась до посадових  осіб МПП «Гранат» (переглянути лист) та державної виконавчої служби з вимогою добровільного врегулювання конфлікту щодо користування земельною ділянкою. Але її пропозиції проігноровано.

Окрім надісланих офіційних звернень до посадових осіб МПП «Гранат» міською радою неодноразово проводились зустрічі з представниками підприємства щодо врегулювання проблеми припинення діяльності стихійного ринку та незаконного використання земельної ділянки. Підсумки проведених заходів до конкретних домовленостей не призвели.

В зв’язку з цим тридцять п’ятою сесією сьомого скликання Тячівської міської ради від 17 грудня 2019 року № 4260 було прийнято рішення про продаж права оренди земельної ділянки площею 0,2287 га комунальної власності територіальної громади на аукціоні.

За підсумками аукціону, що відбувся 01 квітня 2021 року, право оренди на цю земельну ділянку продано за 1,5 млн. грн. Згадану суму платежів покупцем внесено в дохід бюджету територіальної громади, вона буде спрямована радою на вирішення проблем соціально-економічного розвитку населених пунктів.

Водночас, Тячівською міською радою з метою захисту інтересів підприємців, що здійснювали діяльність на ринку по вул. Голлоші, прийнято рішення щодо виділення земельної ділянки для розміщення речового ринку по вулиці Промислова в м. Тячів від 14.06.2019 року. Всі суб’єкти підприємницької діяльності можуть оформити право здійснення торгівлі на зазначеній території відповідно до чинного законодавства. Суб’єктам підприємницької діяльності, що зареєстровані на території Тячівської міської територіальної громади та здійснювали торгівлю з самовільно встановлених торгових ларьків на території земельної ділянки, переданої в оренду, запропоновано врегулювати місце розташування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності поруч з територією ресторану «Україна».


Коментарі:

Петро
2021-05-23 14:12:28

Кошти державні , громади , які були витрачені за всі роки на судові процеси сплатило МПП Гранат за яким стоїть відомий "сятий" Іван ???

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь