A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Стан вакцинації педагогічних працівників, результати ЗНО, стан щеплення, шкільний ярмарок– основні питання, які розглядаються сьогодні  на засіданні виконавчого комітету Тячівської міської ради

Дата: 20.08.2021 10:32
Кількість переглядів: 1309

Фото без описуСьогодні, 20.08.2021, на засіданні члени виконкому обговорюють питання, які вкрай важливі для початку навчального року та потребують невідкладного прийняття рішень.

В рамках розгляду питання  про стан щеплення дітей дошкільного та шкільного віку у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Тячівської міської ради та вакцинації персоналу закладів освіти від коронавірусного захворювання COVID-19 у 2021 році) начальник відділу освіти Тячівської міської ради Дерен Станіслав Іванович  надав наступну інформацію:

з 347 дітей, прийнятих до перших класів 2021-2022 навчального року, повний комплекс профілактичних щеплень мають 232, що становить 67% від загальної кількості. 5 дітей не вакциновані у зв’язку з медичними протипоказаннями, 16 – через відмову батьків. Найнижчий відсоток охоплення щепленнями першокласників у ПНВК «Щасливе місто» (47%), Руськополівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (53 %), Тячівківській (53 %) та Округлянській (57 %) філіях опорних закладів освіти.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

В освітніх закладах громади освіти проводиться робота щодо вакцинації персоналу від коронавірусного захворювання СОVID-19. Станом на 20.08.2021  вакциновано 52 відсотки працівників.

Це є вкрай малий показник, - зауважив Тячівський міський голова Іван КОВАЧ. - До 1 вересня 2021 року цей відсоток в кожному навчальному закладі повинен бути доведеним до 80. Тільки тоді заклад почне повноцінно працювати. Відповідальними за доведення до вказаного відсотку вакцинації є директори закладів освіти.

Після обговорення питання вакцинації  Дерен С.І. ознайомив присутніх з результатами  зовнішнього незалежного оцінювання у 2020-2021 навчальному році.

В трьох пунктах тестування, визначених Івано-Франківським регіональним центром оцінювання якості освіти, які функціонували на базі опорного закладу освіти «Тячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені В. Ґренджі-Донського», Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 та Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з угорською мовою навчання імені Ш. Голлоші, було проведено зовнішнє незалежне оцінювання учнів з чотирьох навчальних предметів. ЗНО відбувалося за визначеним графіком, без порушень та скарг з боку учасників і спостерігачів.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалося 187 випускників закладів освіти громади (100 %).  Однак, враховуючи звільнення від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації в формі ЗНО, бажання взяти участь у тестуванні виявили 142 учні (76 %), зокрема ті випускники, які вступають до вищих навчальних закладів.

Аналізуючи проходження ЗНО учнями закладів освіти громади, спостерігається певне покращення результатів оцінювання в період з 2016 по 2020 роки. Зокрема, в регіональному рейтингу шкіл Закарпатської області, ОЗО «Тячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені В. Ґренджі-Донського» перебувала на 93-му місці у 2016 році, а в 2019 році – на 25-му, Тячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 стабільно займає позиції між 35-40 місцями, ОЗО «Лазівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - з 247-го місця у 2016 році перемістилася на 68-ме у 2019 році. Було відмічено недостатню роботу з підготовки учнів до ЗНО у Руськополівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (між 148-м і 196-м місцями) та Тячівській ЗОШ І-ІІІ ступенів з угорською мовою навчання ім. Ш. Голлоші (56-е у 2017-му році та 206-е – у 2019-му).

У 2021 році відсоток успішності учасників ЗНО за результатами оцінювання становить: початковий рівень – 12%, середній – 50%, достатній – 30% і високий – 8%.

В цілому цьогорічні результати в порівнянні з минулим роком покращилися. Серед шкіл громади вищі показники за результатами оцінювання отримали випускники ОЗО ««Тячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 ім. В. Ґренджі-Донського», ОЗО «Лазівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.

Наразі члени виконкому розглядають заяву фізичної особи – підприємця Кубинця Михайла Андрійовича щодо надання дозволу на проведення шкільного ярмарку  на територій речового ринку по вул.Промисловій у місті Тячів.

Ознайомитися з прийнятими рішеннями після їх публікації можна тут.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь