Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Стан вакцинації педагогічних працівників, результати ЗНО, стан щеплення, шкільний ярмарок– основні питання, які розглядаються сьогодні  на засіданні виконавчого комітету Тячівської міської ради

Дата: 20.08.2021 10:32
Кількість переглядів: 1319

Фото без описуСьогодні, 20.08.2021, на засіданні члени виконкому обговорюють питання, які вкрай важливі для початку навчального року та потребують невідкладного прийняття рішень.

В рамках розгляду питання  про стан щеплення дітей дошкільного та шкільного віку у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Тячівської міської ради та вакцинації персоналу закладів освіти від коронавірусного захворювання COVID-19 у 2021 році) начальник відділу освіти Тячівської міської ради Дерен Станіслав Іванович  надав наступну інформацію:

з 347 дітей, прийнятих до перших класів 2021-2022 навчального року, повний комплекс профілактичних щеплень мають 232, що становить 67% від загальної кількості. 5 дітей не вакциновані у зв’язку з медичними протипоказаннями, 16 – через відмову батьків. Найнижчий відсоток охоплення щепленнями першокласників у ПНВК «Щасливе місто» (47%), Руськополівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (53 %), Тячівківській (53 %) та Округлянській (57 %) філіях опорних закладів освіти.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

В освітніх закладах громади освіти проводиться робота щодо вакцинації персоналу від коронавірусного захворювання СОVID-19. Станом на 20.08.2021  вакциновано 52 відсотки працівників.

Це є вкрай малий показник, - зауважив Тячівський міський голова Іван КОВАЧ. - До 1 вересня 2021 року цей відсоток в кожному навчальному закладі повинен бути доведеним до 80. Тільки тоді заклад почне повноцінно працювати. Відповідальними за доведення до вказаного відсотку вакцинації є директори закладів освіти.

Після обговорення питання вакцинації  Дерен С.І. ознайомив присутніх з результатами  зовнішнього незалежного оцінювання у 2020-2021 навчальному році.

В трьох пунктах тестування, визначених Івано-Франківським регіональним центром оцінювання якості освіти, які функціонували на базі опорного закладу освіти «Тячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені В. Ґренджі-Донського», Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 та Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з угорською мовою навчання імені Ш. Голлоші, було проведено зовнішнє незалежне оцінювання учнів з чотирьох навчальних предметів. ЗНО відбувалося за визначеним графіком, без порушень та скарг з боку учасників і спостерігачів.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалося 187 випускників закладів освіти громади (100 %).  Однак, враховуючи звільнення від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації в формі ЗНО, бажання взяти участь у тестуванні виявили 142 учні (76 %), зокрема ті випускники, які вступають до вищих навчальних закладів.

Аналізуючи проходження ЗНО учнями закладів освіти громади, спостерігається певне покращення результатів оцінювання в період з 2016 по 2020 роки. Зокрема, в регіональному рейтингу шкіл Закарпатської області, ОЗО «Тячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені В. Ґренджі-Донського» перебувала на 93-му місці у 2016 році, а в 2019 році – на 25-му, Тячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 стабільно займає позиції між 35-40 місцями, ОЗО «Лазівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - з 247-го місця у 2016 році перемістилася на 68-ме у 2019 році. Було відмічено недостатню роботу з підготовки учнів до ЗНО у Руськополівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (між 148-м і 196-м місцями) та Тячівській ЗОШ І-ІІІ ступенів з угорською мовою навчання ім. Ш. Голлоші (56-е у 2017-му році та 206-е – у 2019-му).

У 2021 році відсоток успішності учасників ЗНО за результатами оцінювання становить: початковий рівень – 12%, середній – 50%, достатній – 30% і високий – 8%.

В цілому цьогорічні результати в порівнянні з минулим роком покращилися. Серед шкіл громади вищі показники за результатами оцінювання отримали випускники ОЗО ««Тячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 ім. В. Ґренджі-Донського», ОЗО «Лазівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.

Наразі члени виконкому розглядають заяву фізичної особи – підприємця Кубинця Михайла Андрійовича щодо надання дозволу на проведення шкільного ярмарку  на територій речового ринку по вул.Промисловій у місті Тячів.

Ознайомитися з прийнятими рішеннями після їх публікації можна тут.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь