A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

У 2021 році за ініціативою Мінсоцполітики були підвищені всі страхові пенсії

Дата: 30.09.2021 12:55
Кількість переглядів: 488

У цьому році були підвищені всі страхові пенсії, а саме для 10,3 мільйонів пенсіонерів. Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час прес-конференції.

Вона зазначила, що це вдалося зробити завдяки кільком крокам: з 1 березня пенсії зросли в результаті індексації; з 1 липня – у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму та встановленням доплати до пенсій, які не індексувались протягом попередніх двох років. «Також з 1 липня до 2 тисяч гривень ми підвищили військовим пенсії, які не збільшувались з 2018 року. А ще – на 2000-2500 гривень зросли пенсії людям з інвалідністю, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС», – пояснила Марина Лазебна.

Міністр нагадала, що вже за декілька днів, з 1 жовтня, доплати до пенсії почнуть отримувати люди віком 75-80 років у рамках розширення «вікової лінійки» доплат, ініційованої Президентом України. А з 1 грудня зростуть пенсійні виплати у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму. У результаті збільшення мінімальної заробітної плати до 6 500 грн мінімальна пенсія для людей старших за 65 років за наявності повного страхового стажу (для жінки - 30 років страхового стажу та 35 років - для чоловіка) збільшиться до 2600 грн.

За даними Мінсоцполітики, наразі середня пенсія становить 3 867 грн, її розмір збільшився на 25% за останні півтора роки.

«Середні цифри важливі, щоб відслідковувати тенденції, але вони не розкажуть, як живуть люди. Для цього треба дивитись глибше, по групах пенсіонерів. Тому всі програми підвищення пенсій ми робили максимально адресними, щоб в першу чергу підняти найменші пенсії. Адже, коли прийшов наш Уряд, 4 мільйони людей отримували пенсії нижчі двох тисяч гривень», – зауважила Марина Лазебна.

Міністр зазначила, що в результаті поетапних підвищень для 2 мільйонів 300 тисяч пенсіонерів пенсії вже перевищили дві тисячі гривень. «І ми не зупиняємось. Вже з середини наступного року пенсій менше двох тисяч гривень в країні не буде», – наголосила Марина Лазебна.

Вона також додала, що в результаті цільових програм кількість пенсіонерів, які одержують пенсію від трьох до чотирьох тис. грн, зросла на 50%, а тих, чиї пенсії становлять від чотирьох до п’яти тис. грн, - на 40%.

Джерело: Міністерство соціальної політики України


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь