A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

«Закарпаттяобленерго» нагадує краянам про необхідність дотримання вимог правил улаштування електроустановок та правил пожежної безпеки

Дата: 06.10.2021 13:10
Кількість переглядів: 628

Фото без описуЗ настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж через порушення правил експлуатації електропобутових приладів, насамперед електронагрівальних. На цей період припадає до 70 відсотків загибелі людей на пожежах. Саме тому ПрАТ «Закарпаттяобленерго» попереджає про можливість виникнення пожеж при недотриманні вимог правил улаштування електроустановок та правил пожежної безпеки!

У зв’язку з сумною статистикою товариство попереджує та нагадує про категоричну заборону використання саморобних, несертифікованих електрообігрівальних приладів для опалення будинків, квартир тощо. Не користуйтесь зіпсованими вимикачами, розетками, вилками та іншими електроприладами. Не використовуйте електроприлади, при включенні яких нагрівається провід та плавиться ізоляція. Виконання внутрішніх електророзподільних мереж та під’єднання до них електроприладів необхідно виконувати відповідно до вимог «Правил улаштування електроустановок». Порушення цих вимог може привести до пожежі,  в тому числі й до загибелі людей.

 

Категорично забороняється спалювання сухотрав'я, чагарників та влаштування сміттєзвалищ поблизу охоронних зон ліній електропередач та біля трансформаторних пунктів, електропідстанцій. («Правила охорони електричних мереж» пункт 8).

 

Охоронна зона електричних мереж встановлюється уздовж повітряних ліній електропередач - у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддаленні по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови не відхиленого положення, на відстань:

(для повітряних ліній напругою) зв'язок

 

2 метрів              - до 1 кВ

10 метрів            - до 20 кВ

15 метрів            - 35 кВ

20 метрів            - 110 кВ

25 метрів            - 220 кВ

 

Особи, які порушать дані вимоги, чим можуть призвести до виникнення пожежі на електрообладнанні, несуть відповідальність з  нарахуванням відшкодування збитків від пожежі в установленому   Законом порядку.

 

Дирекція ПрАТ «Закарпаттяобленерго»

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь