Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

В Тячеві відбувся патріотичний форум лідерів учнівського самоврядування

Дата: 16.03.2023 08:58
Кількість переглядів: 299

Фото без опису15 березня 2023 року лідери учнівського самоврядування закладів освіти Тячівської міської ради стали учасниками патріотичного форуму, що проходив на базі Тячівської бібліотеки для дорослих. Організатором заходу був Центр позашкільної роботи.

У своєму виступі Лариса Кузнец, директор ЦПР, відзначила, що формування патріотизму в українському суспільстві залишається першочерговим, як для держави, так і для системи освіти в цілому і наш обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про Героїв – живих і тих, хто відійшов у вічність.

З вітальним словом до учасників форуму звернулася в.о.начальника відділу освіти М.В.Шелевер, яка звернула увагу на потужну волонтерську діяльність педагогічних та учнівських колективів, зростання ролі військової підготовки в загальноосвітніх навчальних закладах, активну участь юнаків та дівчат у спортивно-військових, патріотичних іграх.

Учасники форуму хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих у війні.

Вихованці гуртка «Акторська майстерність» Центру позашкільної роботи (кер.Молнар Б.О.) виступили з літературною композицією.

В рамках заходу лідери ділились досвідом роботи одного з пріоритетних напрямків учнівського самоврядування - національно-патріотичне виховання. Програма форуму: «Вони тримали за нас небо» - лідерське самоврядування «Дружба» Тячівського ліцею №1;«Герої серед нас»-лідерське самоврядування «Дивосвіт» Руськополівського ліцею; «Реалізація військо-патріотичного виховання молоді засобами музейної педагогіки» - лідерське самоврядування «Берегиня» Лазівського ліцею; «Волонтерська діяльність як засіб формування патріотичних якостей особистості»-лідерське самоврядування «Нересен» Тячівського ліцею з угорською мовою навчання імені Ш. Голлоші; «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), як системна форма роботи з національно-патріотичного виховання дітей та молоді» - лідерське самоврядування «Крок у майбутнє» Тячівського ліцею №2; «Від маленького патріота до свідомого громадянина України» - лідерське самоврядування «Едельвейс» Тячівківської філії  Тячівського ліцею №1.

Наприкінці форуму лідери та координатори учнівського самоврядування були нагороджені грамотами відділу освіти за активну участь у роботі патріотичного форуму та громадську діяльність з військово-патріотичної роботи, розвиток волонтерського руху.

Учасники конференції висловили переконання, що планомірна, систематична робота закладів освіти у контексті національно-патріотичного виховання підростаючого покоління є необхідною умовою не тільки формування високоосвіченої, духовної, патріотичної молоді, а й та гарантією миру та злагоди на українській землі.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь