A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» просить нагадати дітям правила електробезпеки під час літніх канікул

Дата: 05.06.2023 08:16
Кількість переглядів: 142

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» вітає дітей та їхніх батьків із такими довгоочікуваними літніми канікулами. Так, під час воєнного стану вони не будуть такими насиченими, як могли б, але ми з вами працюємо  і робимо все можливе для наближення перемоги, і водночас не забуваємо вчити дітей, виховувати достойне покоління українців.

 

Звертаємо увагу дорослих, що нерідко під час літніх канікул діти залишаються без нагляду батьків та більше належать самі собі. Це – прихована загроза життю та здоров'ю дітей, оскільки їхні забави або витівки поблизу діючих електроустановок можуть призвести до прикрих випадків, пов'язаних із ураженням електрострумом. Саме тому адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» звертається до вас, шановні батьки, з проханням провести відповідну роз'яснювальну роботу з дітьми та довести до їхнього відома інформацію про небезпеку необережного поводження з електрострумом та перебування поблизу електроустаткування.

 

Наприклад, покажіть дітям, як виглядають трансформаторні підстанції, лінії електропередач, ознайомте їх із застережними знаками, які розміщуються на всіх небезпечних енергооб'єктах.

 

Оскільки від лиха не застрахований ніхто, ми в черговий раз попереджаємо, що електрообладнання може становити реальну загрозу життю.

 

З метою запобігти біді нагадуємо, що категорично заборонено:

– відчиняти двері огороджень електроустановок і проникати за огорожі та бар’єри;

– заходити на територію і в приміщення електричних споруд;

– вилазити на опори ліній електропередач, підійматися на дахи споруд, вилазити на дерева, поблизу яких проходять повітряні лінії;

– намагатися з будь-якою метою проникнути до трансформаторних підстанцій;

– запускати поряд із лініями електропередач спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв тощо;

– накидати на проводи різноманітні сторонні предмети;

– рибалити поблизу ліній електропередач;

– намагатися діставати будь-які предмети, що застрягли між проводами;

– торкатися проводів, які провисли або знаходяться на землі.

 

Смертельно небезпечним є наближення до обірваних проводів на відстань ближче ніж 8 метрів! Електротравму можна отримати і за кілька метрів від проводу.

 

Наголосіять дітям таке:

  1. Якщо дитина раптом опинилася поблизу обірваного проводу, в жодному разі не можна панікувати чи бігти. Зону ураження (8 метрів від проводу) слід покидати «гусячим кроком»: не відриваючи ноги від землі та одна від одної (потрібно ніби ковзати по землі, не відриваючи від неї ступню). При цьому ногу можна пересувати вперед не більше ніж на пів стопи. Потім обов'язково слід покликати дорослих.
  2. Якщо ваша дочка чи син побачили відкриті двері трансформаторної підстанції, в жодному разі не можна наближатись до неї, а слід негайно повідомити дорослих.
  3. Якщо людина потрапила під дію електричного струму, необхідно негайно покликати на допомогу дорослих та викликати швидку допомогу за номером "103"! В жодному разі не можна намагатися допомогти самотужки – це мають робити виключно дорослі!

 

Адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує: від дотримання правил електробезпеки залежить Ваше здоров'я та життя!

 

При виявленні обривів електричних проводів чи інших пошкоджень в електричних мережах необхідно негайно повідомити кол-центр ПрАТ «Закарпаттяобленерго» за номером 0-800-50-16-20, який працює цілодобово та без вихідних! Можна звернутися також за номером рятувальної служби 101.

 

Шановні батьки! Під час літніх канікул ви несете повну відповідальність за збереження життя і здоров'я ваших дітей. Любіть та бережіть їх. Бажаємо веселих та щасливих канікул Вашим дітям!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь