A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Пропонуємо до обговорення проєкт "Положення (Проєкт) про надання платних послуг закладами культури Тячівської міської територіальної громади"

Дата: 14.07.2023 09:10
Кількість переглядів: 171

Фото без описуПоложення (Проєкт) про надання платних послуг закладами культури  Тячівської міської територіальної громади

1. Положення про надання платних послуг закладами культури Тячівської міської територіальної громади (далі – Положення) розроблено у відповідності до приписів Конституції України, Бюджетного кодексу України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, законів України «Про культуру», «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.2011 р. № 1271 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, заснованими на державній і комунальній формах власності», наказу  Міністерства культури, Міністерства фінансів та Міністерства економічного розвитку і торгівлі від 01.12.2015 р. № 1004/1113/1556 «Про затвердження Порядку визначення вартості та надання платних послуг закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності».

2. Розрахунок собівартості платних послуг здійснюється централізованою бухгалтерією відділу культури, молоді і спорту Тячівської міської ради за участі закладів культури за принципом класифікації витрат та розрахунку фактичної собівартості, визначеним у Положенні (стандарті) бухгалтерського обліку 16 «Витрати», що затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.12.1999 р. № 318.

3. Повна собівартість платної послуги визначається із застосуванням нормативно-витратного методу на підставі державних і галузевих норм використання матеріальних ресурсів, норм часу, норм оплати праці, цін на товари, роботи, послуги, витратні матеріали та вироби спеціального призначення, витрат, пов’язаних з управлінням і обслуговуванням закладів культури, тощо.

4. Тарифи на платні послуги, що надаються суб’єктам господарювання та населенню закладами культури, розраховуються індивідуально за кожним видом послуги на основі обґрунтованих видатків закладів культури з урахуванням граничного рівня рентабельності.

5. Кошти за платні послуги зараховуються на спеціальні рахунки відділу культури, молоді і спорту Тячівської міської ради і використовуються виключно для здійснення статутної діяльності закладів культури.

6. Тариф платної послуги складається з собівартості, податку на додану вартість за ставками чинного законодавства на послуги в галузі культури та граничного рівня рентабельності.

Граничний рівень рентабельності платних послуг становить не вище 35%.

7. Заклади культури зобов’язані забезпечити суб’єктів господарювання, мешканців Тячівської міської територіальної громади безплатною, доступною та достовірною інформацією щодо порядку надання платних послуг, яка повинна включати відомості про режим роботи закладів, перелік платних послуг, порядок їх оплати та відомості про пільги для окремих категорій громадян згідно чинного законодавства.

8. Розрахунки тарифів на платні послуги проводяться з урахуванням фактичних видатків закладів культури один раз на рік та подаються до Тячівської міської ради до 05 листопада, щорічно.

9. Заклади культури вносять пропозиції на засідання виконавчого комітету Тячівської міської щодо затвердження тарифів на платні послуги у закладів культури до 20 грудня, щорічно.

10. Керівник закладу культури щомісячно надає інформацію про використання та отримання коштів за платні послуги до Тячівської міської ради до 05 числа місяця, наступного за звітним.

11. Відповідальність за належне застосування тарифів на платні послуги несуть керівники закладів культури Тячівської міської ради, та відділ культури, молоді і спорту Тячівської міської ради.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь