Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

Дата: 11.09.2023 11:37
Кількість переглядів: 269

Фото без опису22 серпня 2023 р. Кабінетом Міністрів України прийнята постанова № 893 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю»

Затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю та віднесено надання такої компенсації до переліку (видів) соціальних послуг у сфері зайнятості. Дія затвердженого Порядку поширюється на роботодавців, які починаючи з дня набрання чинності постановою КМУ від 22 серпня 2023 р. № 893 працевлаштували особу з інвалідністю І або ІІ групи, яка є застрахованою особою. Компенсація надається регіональним центром зайнятості роботодавцю за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, тобто за придбаний (придбані) роботодавцем допоміжний засіб (допоміжні засоби) згідно із затвердженим переліком. Установлено граничний розмір компенсації: не вище 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи, 10 розмірів мінімальної заробітної плати - для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Порядком визначено перелік документів, які має подати роботодавець для отримання компенсації, алгоритм прийняття рішення про надання, а також підстави для відмови у наданні компенсації. Постанова набере чинності з дня її опублікування.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь