Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Щоб спілкуватися без бар’єрів: Додаток Look to Speak відтепер доступний для українців

Дата: 26.09.2023 08:13
Кількість переглядів: 342

Фото без описуLook to Speak – додаток для Android, який дозволяє людям з порушеннями мовлення та моторики спілкуватися за допомогою руху очей. За підтримки першої леді Олени Зеленської Look to Speak представлено в Україні.

«Зовсім нещодавно ми зробили додаток доступним українською мовою, щоб допомогти людям, які тимчасово покинули свої домівки через війну, та цивільним і військовим, які отримали поранення або травми внаслідок російського вторгнення», – написали в Google Ukraine.

Look to Speak дозволяє за допомогою очей обирати готові фрази на своєму телефоні, які потім озвучуються вголос. Потрібно просто подивитися ліворуч, праворуч або вгору, щоб вибрати зі списку фраз те, що хочеться сказати.

Перша леді Олена Зеленська відзначила вчасність адаптації додатку для українських користувачів. Вона також додала, що це дозволить прибирати бар’єри у спілкуванні, даючи можливість кожному і кожній бути почутими.

«Здатність спілкуватися та взаємодіяти з людьми навколо є частиною ключових потреб кожного. Для більшості вона є непомітною та автоматичною, як, наприклад, процес дихання. Проте внаслідок різних обставин людина може втратити цю здатність, не мати можливості говорити чи користуватись комп’ютером, планшетом, мобільним телефоном та іншими пристроями. Особливо зараз, коли війна щоденно множить ризики опинитись у такій ситуації, ми як суспільство маємо об’єднуватись і максимально допомагати одне одному долати ці страшні обставини», – сказала Олена Зеленська.

 

 

Як розповіла президентка Українського товариства мови і мовлення Оксана Лялька, через повномасштабне вторгнення Росії збільшується кількість українців з порушенням моторики та мовлення. Крім того, за її словами, непрямі впливи, такі як стрес та недоїдання, підвищують ризик інсульту, який також може призвести до моторних та мовленнєвих порушень.

«Завдяки Look to Speak навіть якщо хтось не може спілкуватися голосом, він може спілкуватися очима. Це дозволяє їхньому оточенню, близьким слухати та розуміти їх по-новому. Спілкування – це двосторонній процес», – додала Оксана Лялька.

Завантажити додаток можна за посиланням.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь