Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Tolk долучається до інноваційної активності у середовищі студентів та молодих вчених Закарпаття

Дата: 30.10.2023 08:14
Кількість переглядів: 280

Фото без описуДнями на базі державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» відбувся конкурс «Стартап –УжНУ», який проходив під загальною назвою «Інновації заради майбутнього». У складі журі конкурсу цьогоріч працювала директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Tolk) Наталія Німець.   

Мета конкурсу, який всьоме проводять в найбільшому університеті Закарпаття, полягає у стимулюванні інноваційної та підприємницької активності у середовищі студентів та молодих вчених, а також запровадження підтримки молодих дослідників, які прагнуть впроваджувати у виробництво свої інноваційні ідеї з ефективним застосуванням сучасних ІТ-технологій. Усе це сприятиме економічному розвитку України в майбутньому, вважають організатори, і для кращої підтримки молодих науковців потрібні підприємці, які зможуть оцінити ідею та допомогти у її втіленні. 

Фото без опису

Загалом на конкурсі представили 10 стартапів. Студенти презентували напрацювання в галузі медицини, стоматології, туризму, ресторанного бізнесу, напрацювання в напрямі фізико-хімічних досліджень тощо.

«Ми побачили справді цікаві ідеї, – відзначила Наталія Німець. – Приміром, проєкт HealthPatch – інтелектуальний медичний пластир, який зможе працювати за принципом бездротового підключення і надавати інформацію про важливі показники здоров’я людини. Чи ідея розробки приладу «Логер газів», який здатен вимірювати вміст кількох газів у повітрі, зокрема, чадних, що вкрай актуальна наразі в Україні. Йдеться про те, що торік через відключення світла внаслідок російських атак по об’єктах енергетики багато хто вмикав бензинові та дизель-генератори, що призводило до забруднення повітря в приміщеннях, а такий логер газів здатний вловлювати небезпеку та інформувати про неї. Цікава ідея участі представників компаній в подібних конкурсах – ми можемо побачити нові ідеї, над якими працюють молоді вчені, оцінити їх, а відтак, у разі зацікавлення, допомогти молодим науковцям втілити проєкт».   

Наталія Німець також високо оцінила ідею програмного забезпечення для «розумного будинку», яку презентували в рамках конкурсу. Подібні напрацювання в напрямі енергозбереження наразі активно просувають в цивілізованому світі, вони, без сумніву, будуть затребувані і в Україні. Такі проєкти постійно аналізують і в Tolk.

Фото без опису

Підприємці-учасники конкурсу також підтримали задум керівництва УжНУ створити постійно діючу Школу стартапів на кшталт тих, які діють в Європі, і до яких постійно долучаються підприємці.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь