Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Важлива інформація для юридичних та фізичних осіб підприємців, які надають соціальні послуги

Дата: 28.11.2023 14:58
Кількість переглядів: 135

Фото без описуЗакон України «Про соціальні послуги» та інші нормативно-правові акти наділяють органи місцевого самоврядування правом залучати до надання соціальних послуг надавачів соціальних послуг недержавного сектору.

Статтею 13 Закону України «Про соціальні послуги» визначено, що надавачі соціальних послуг провадять свою діяльність відповідно до законодавства про соціальні послуги на підставі установчих та інших документів, якими визначено перелік соціальних послуг і категорії осіб, яким надають такі послуги, за умови забезпечення їх відповідності критеріям діяльності надавачів соціальних послуг, встановленим Кабінетом Міністрів України.Надавачі соціальних послуг можуть належати до державного, комунального або недержавного секторів.

Серед надавачів соціальних послуг (державний та комунальний сектори) може бути: центр надання соціальних послуг; районний, міський, районний у місті, селищний, сільський центр соціальних служб; територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

До надавачів соціальних послуг недержавного сектору належать підприємства, установи, організації, громадські об’єднання, благодійні, релігійні організації, фізичні особи-підприємці та фізичні особи, які надають соціальні послуги з догляду відповідно до чинного законодавства без здійснення підприємницької діяльності. Працівники надавачів соціальних послуг забезпечують надання соціальних послуг на професійній основі. До таких працівників належать фахівці та професіонали (соціальні працівники, фахівці із соціальної роботи, соціальні менеджери та інші) та соціальні робітники.

Кваліфікаційні вимоги до працівників надавачів соціальних послуг, порядок атестації фахівців і професіоналів надавачів соціальних послуг визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення.

Надавачі соціальних послуг, які відповідають загальним і спеціальним критеріям, включаються до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг – це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, використання, знеособлення і знищення даних про надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року № 99 «Про Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг» затверджено Порядок формування, ведення та доступу до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

З 16 лютого 2023 року в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (далі - ЄІССС) було впроваджено розділ про надавачів соціальних послуг Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг для роботи у промисловому середовищі (далі - Реєстр).

У Тячівській ТГ реєстрація надавачів соціальних послуг здійснюється у відділі соціального захисту населення за адресою : м.Тячів,вул.Кошута,56

Юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які надають соціальні послуги, обов’язково подають:

заяву надавача соціальних послуг за формою згідно з додатком 3;

перелік соціальних послуг, які має право надавати надавач соціальних послуг, їх зміст та обсяг, умови і порядок отримання за формою згідно з додатком 4;

відомості про дату та результати здійсненого уповноваженими органами контролю за дотриманням надавачем соціальних послуг вимог, установлених законодавством про соціальні послуги (за наявності).

Виходячи з практики внесення інформації до Реєстру програма вимагає ряд скан документів:

паспорт директора,керівника (заявника);

код платника податків в Державному реєстрі фізичних осіб (директора, керівника);

юридична та фактична адреса знаходження надавача соціальних послуг;

номер телефону;

електронна адреса;

копії установчих документів (статут або положення, витяг про здійснення підприємницької діяльності

наказ уповноваженої особи

акт проведення перевірки дотримання вимог законодавства.

 

Начальник відділу соціального захисту населення Тячівської міської ради – Тетяна Ребар


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь