Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Спрощення бюрократичних процедур для тих, хто готовий подарувати дитині нову родину

Дата: 13.05.2024 16:10
Кількість переглядів: 59

Фото без описуЗгідно з законом зараз майбутні усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, патронатні вихователі мають обов’язково надати державі висновок про стан здоров’я.

Це загальноприйнята і правильна норма, адже держава має пересвідчитись, що людина зможе подбати про дитину. 

Однак наразі цей висновок видається лише в паперовій формі після проходження огляду у п’яти лікарів та отримання окремої довідки від психіатра і нарколога. Потім ці документи потрібно подати до служби у справах дітей або завантажити в Дію і пізніше надати оригінали службі.

Це довго і незручно. 

Щоби змінити ситуацію і пришвидшити процедуру, зробити її прозорішою, держава впроваджує новий цифровий продукт — медичний висновок щодо результатів медичного огляду кандидата в сімейні форми виховання.
Після початку роботи цифрового висновку медогляд починатиметься з сімейного лікаря або терапевта, які координуватимуть процес і спрямовуватимуть до профільних лікарів лише за потреби.

Кожен етап фіксуватиметься в електронній системі охорони здоровʼя. Вже за результатами огляду сімейний лікар формуватиме в системі цифровий медичний висновок. 

Служба у справах дітей зможе отримати цифровий документ завдяки обміну інформацією між державними установами й подавати зайві папери не доведеться.

ℹ️ Над новим цифровим інструментом спільно працюють Міністерство охорони здоров'я України, НСЗУ Національна служба здоров'я України, Мінсоцполітики і Національна соціальна сервісна служба України за ініціативи Офіс Президента України та офісу першої леді.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь