Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Верховна рада ухвалила закон, який вирішує низку суттєвих проблем пенсійного забезпечення

Дата: 14.05.2024 08:04
Кількість переглядів: 222

Фото без описуЧерез повномасштабну війну у частині  українців, серед інших проблем, виникли проблемні питання із призначенням пенсій.

Україна розірвала дипломатичні відносини з країною-агресором. Тому контакти та документообіг між державними установами – у т.ч. Пенсійними фондами – були  припинені, а обмін документами, – неможливий. 

Як наслідок, українці, які переїхали до України з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей, не могли виконати вимогу діючого до сьогодні закону – підтвердити, що не отримують пенсію від пенсійних органів рф, і відповідно, отримати призначення пенсії в Україні. 

Крім того, рф і Україна вийшли з Угоди між державами-учасницями СНД про гарантії прав громадян цих країн щодо пенсійного забезпечення. У зв’язку з цим українці, які частину свого професійного життя працювали в РФ, Білорусі, Вірменії, Казахстані, Киргизстані, Таджикистані, Туркменістані, Узбекистані, втратили можливість включати періоди такої роботи в свій страховий стаж в Україні. 

Для розв'язання цих питань Мінсоцполітики розробило законопроєкт  №9453, який сьогодні Парламент ухвалив в другому читанні і в цілому. 👇

Ухвалений законопроєкт вирішує цілу низку суттєвих проблем у сфері пенсійного забезпечення:

✅ спрощується механізм відновлення виплати пенсій для кримчан. Скасовано вимогу отримання інформації від Пенсійного фонду рф.
✅ для визначення права на пенсію враховуватиметься страховий стаж, одержаний в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечення. 
✅ до  страхового стажу при призначенні пенсії в Україні не зараховуватиметься  робота на країну-агресора після 2014 року.

ℹ️ Про всі зміни детально


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь