Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

В Тячеві пройшла акція "Голоси дітей" з нагоди Дня пам'яті дітей, які загинули в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України

Дата: 04.06.2024 12:01
Кількість переглядів: 299

Фото без описуСьогодні в Тячеві вшанували  пам’ять дітей України, які загинули від рук, куль, розірваних ракет та бомб ворога. Всеукраїнська акція "Голоси дітей" започаткована з ініціативи першої леді Олени Зеленської і присвячена пам'яті маленьких українців, чиє життя забрала війна

Всі учасники акції прив’язали на дерева біля дитячого майданчика, дзвіночок, виготовленого власноруч з паперу Голуба, Ангела, який символізує голоси вбитих маленьких українців.

Дата вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначають Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 9 серпня 1982 року.

Україна приєдналася до відзначення заснованої Генеральною Асамблея ООН дати у 2021 році. Відповідну постанову Верховна Рада України прийняла 1 червня 2021 року.

Найжахливіша агресія сьогодення — це військові конфлікти. Міжнародний день дітей — жертв агресії привертає увагу світової спільноти до болю та страждання дітей у всьому світі, які піддаються фізичному та морально-психологічному насильству під час війни.

Діти України, на превеликий жаль, уже знають, що таке воєнна агресія. Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідувати як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе та страждання.

Наші діти на власні очі споглядають жахіття війни, її наслідки — і ці чорні тіні закарбовуються у пам’яті молодого покоління назавжди.

Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 998 дітей отримали поранення, 389 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Напевно, ці цифри не є остаточними і повними.

Сотні дітей в Україні були скалічені чи вбиті окупантами під час повномасштабної війни. Діти стають жертвами ракетних, артилерійських та авіаударів по Україні. 

Відповідно до інформації з державного порталу «Діти війни» станом на 2 травня 2024 року внаслідок збройної агресії РФ проти України Офісом Генерального прокурора зафіксовано 1311 випадків поранення дітей та 545 фактів загибелі дітей.

Кількість знищених росією дітей наближається до пів тисячі, травмованих - більше удвічі.  Жахлива статистика не є остаточною. Росія продовжує стріляти в спини українських дітей, атакуючи мирних жителів. А цифри з тимчасово окупованих територій та місць ведення бойових дій ще не відомі.

Російська федерація систематично порушує міжнародне право, норми міжнародних документів, що відкривають можливість порушувати питання про визнання російської агресії в Україні актом геноциду проти української народу.

Ми пам’ятатимемо кожну невинно вбиту дитину та обов’язково зробимо все, щоб покарати винних! Вічна їм пам’ять!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь