Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Інформація про зміни щодо забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян

Дата: 24.07.2024 08:08
Кількість переглядів: 256

 

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 04.02.2023 № 120 внесено зміни до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян та виплати їм компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України   від 22.02.2006 № 187.

Відповідно до змін органи соціального захисту населення забезпечують пільговим санаторно-курортним лікуванням осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, визначеним статтею 4 Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей» (далі – постраждалі особи).

 Постраждалі особи мають право на забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням строком на 18 календарних днів або на одержання компенсації не пізніше ніж через 12 місяців після звільнення з місць несвободи.

Для постановки на облік для забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням постраждалі особи подають до органу соціального захисту населення за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання, а внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи заяву, до якої додаються:

копія паспорта громадянина України/тимчасового посвідчення громадянина України/посвідки на постійне проживання/посвідки на тимчасове проживання/посвідчення біженця;

медична довідка закладу охорони здоров’я за формою № 070/о;

копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);

копія довідки медико-соціальної експертної комісії про групу інвалідності (для осіб з інвалідністю);

копія документа, що встановлює факт позбавлення постраждалої особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України відповідно до статті 4 Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей».

Для одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування до зазначеного переліку документів додається документ про сплату повної вартості послуг санаторно-курортного лікування, отриманих протягом не менше ніж 18 календарних днів, що засвідчує проходження постраждалою особою санаторно-курортного лікування.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь