Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Як Тячів відзначатиме свою 695 річницю

Дата: 11.09.2024 09:28
Кількість переглядів: 760

Фото без опису

Зважаючи на складний час для нашої країни, міська влада вирішила цьогоріч до відзначення  695-річниці  від першої історичної згадки про місто Тячів,  не проводити розважальні заходи чи концерти. Щоправда, певна розважальна програма очікує на наймолодших жителів нашої громади та гостей.

Отже, 14 вересня о 10:30 на площі Поштовій, що у місті Тячів, учні старших класів шкіл громади проведуть патріотичний флеш-моб «Тобі, рідне місто, вітання моє». 

О 10:50 – урочиста частина, присвячена відзначенню наших земляків-захисників та вшанування пам’яті  загиблих воїнів.

У фойє будинку культури учні шкіл проведуть благодійну ярмарку-продажу дитячих малюнків, картин, керамічних виробів, дитячих поробок…

11:30 на площі Поштовій буде організовано простір емоційного розвантаження та розвитку найменших жителів міста та громади:

Ігрова розважальна програма від «Смаїл Кідс» для дітей 3-10 років (Ігри, активності, забави)

Локація «Школа усного рахунку Соробан» Заняття з дітьми. Навчання ментальної арифметиці дітей 5-11 років для інтелектуального розвитку.

Майстер-клас від Мистецької школи -   Арт-терапія «6 технік малювання» для дітей 6-12 років

Майстер-клас з кераміки для дітей  від школи «Мистецтво очима дітей»

Локація ментального здоров’я «Підтримка та турбота» від ПСП ГО Червоного Хреста Закарпаття (м. Тячів )

 

А вже о 13:00 у великому концертному залі Будинку культури для дітей та дорослих  представлятиме виставу Закарпатський  театр ляльок «Бавка» з міста  Ужгород.

Вистава «Хома та Щука» за п’єсою фундатора українського професійного театру, драматурга, актора та режисера Марка Кропивницького.

Вхід вільний. Батьки можуть разом з дітками переглянути чудову акторську роботу театру «Бавка».

 

Цікавою цього року буде і виставкова програма. Спеціально для жителів та гостей міста у картинній галереї ім.Ш.Голлоші організовано краєзнавчу виставку. Тут ви зможете переглянути старі видання газет Тячів  та Дружба, роздруківки з архівних матеріалів про історію міста, а для любителів селфі - сфотографуватися в історичному та природничому відділах, використовуючи для фото виставкові матеріали. Між іншим, відділ культури, молоді та спорту проводить акцію – фоточелендж під хештегом #галерея_Тячів.

 

Кожен бажаючий також може привітати наше місто з такою визначною датою відео-привітанням у соціальних мережах. Тячівська міська рада оголосила навіть конкурс за найпопулярніше привітання. Слідкуйте за хештегом #Тячів695 та ставте вподобайки.

 

15 вересня 2024 року МФОЗНС Регіон Карпат NEEKA спільно з  Церквою АСД в м. Тячів, Тячівським  відділенням Товариство Червоного Хреста України, ІГ «Добродійні жінки» запрошує діток та їх батьків  о 13:00 до міського парку-скверу (навпроти міського стадіону по вул.Армійська) на пізнавально-розважальну програму для всієї родини "Країна змін". Для дітей будуть організовані різноманітні активності та ігри! В кінці дітям будуть вручені гарні подарунки!

Телефони  для довідок щодо цієї програми:  +380 (93) 182 67 69 Тарас Мельник, +380 (96) 817 84 24 Тетяна.

 

Отже, кожен з нас має можливість разом вшанувати пам'ять наших героїв на урочистому зібранні, задонатити, купуючи дитячі вироби на ярмарку (нагадуємо, що ярмарок буде організовано у Будинку культури в місті Тячів), організувати для своїх дітей цікаве дозвілля та привітати онлайн місто з ювілеєм.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь