A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Тячівська об’єднана громада матиме стратегію розвитку до 2025 року у співпраці з Агентством «Європоліс»

Дата: 18.03.2016 20:03
Кількість переглядів: 1446

       Нещодавно відома донорська організація технічної допомоги Україні – Міжнародний Фонд «Відродження» - оприлюднила результати оголошеного нею конкурсу проектної програми «Стратегічні плани для об’єднаних територіальних громад».

       Як відомо, до місцевих виборів 25 жовтня 2015 року в Україні було утворено вже 159 об’єднаних територіальних громад (ОТГ) і вони по-новому обирали як голову громади, так і депутатів ради. В Закарпатській області було утворено всього дві ОТГ – Вільховецьку сільську і Тячівську міську, кожна з яких об’єднала ще й по кілька сіл. Після виборів у нових ОТГ з’явились не лише передбачені реформами переваги і ресурси  та розширена бюджетна інфраструктура, але й виникла купа організаційних і реєстраційних проблем і невирішених питань, пов’язаних з формуванням нового правосуб’єкта прямих міжбюджетних відносин з державою, як це здійснюють 5 міст обласного значення в регіоні.

      Про одну з цих переваг – можливість скористатись підтримкою Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) на розвиток інфраструктури ОТГ за наявності у неї стратегічного плану розвитку Тячівська міська рада подбала завчасно. Ще у 2014 році в рамках Проекту «Місцевий економічний розвиток міст України», що його реалізовувала Асоціація міст України за підтримки Федерації Канадських муніципалітетів, тут при консультуванні експерта АМУ Лукші О.В. розпочався процес стратегічного планування розвитку міста Тячів з урахуванням утворення майбутньої ОТГ. І це дало можливість у грудні 2015 року на сесії уже новоствореної Тячівської ОТГ затвердити «Стратегію інтегрованого розвитку міста Тячів та сіл Тячівської об’єднаної громади до 2020 року». Не виключено, що вона стала першою затвердженою стратегією ОТГ в Україні. Втім, уже при затвердженні цієї стратегії були очевидними її недоліки: середньостроковість терміну і недостатність аналізу і планувальних заходів щодо розвитку сільських територій новоствореної громади. Все це стало причинами того, що Тячівська міська рада погодилась на партнерську співпрацю з Агентством місцевого розвитку та інформаційних ресурсів «Європоліс» (керівник – регіональний консультант АМУ Лукша О.В.), яке подало на оголошений Міжнародним Фондом «Відродження» конкурс «Розробка стратегії розвитку Тячівської об’єднаної територіальної громади до 2025 року».

        Наприкінці лютого 2016р. стало відомо, що із 79 проектів, поданих в Україні на конкурс «Стратегічні плани для об’єднаних територіальних громад», 11 проектів отримали підтримку Міжнародного Фонду «Відродження» і будуть профінансовані. Серед них і проект «Розробка стратегії Тячівської об’єднаної територіальної громади до 2025 року», поданий Агентством місцевого розвитку «Європоліс» (м. Ужгород), яке вже має 15-річний досвід проектної діяльності. Проект має бути завершений уже в грудні 2016 року і його загальний бюджет складає 225 130 грн. з очікуваним фінансуванням від Міжнародного Фонду «Відродження» у 182 370 грн.

        Нині Агентством місцевого розвитку «Європоліс» уже сформована команда експертів проекту і розпочався збір даних для інформаційного аналізу ресурсного потенціалу Тячівської ОТГ. Попереду – багато заходів стратегічного планування із максимальним залученням як міських жителів Тячівської ОТГ, так і мешканців сіл Руське Поле, Лази і Тячівка. Весь перебіг процесу стратегічного планування Тячівська ОТГ висвітлюватиметься у місцевій газеті «Тячів» і в регіональних медіа.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь