A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Новини

Дата: від до Скинути

ЦИВІЛЬНИЙ ШЛЮБ

ЦИВІЛЬНИЙ ШЛЮБ

Якщо жінка та чоловік проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними.  На майно, що є об'єктом права спільної сумісної власності жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, поширюються положення глави 8 Цивільного кодексу України, далі за текстом – ЦК України (ст. 74 ЦК України).

11:06 29.09.2020

СТАТУС ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ - ПІДПРИЄМЦЯ

СТАТУС ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ - ПІДПРИЄМЦЯ

Статус фізичної особи - підприємця - це юридичний статус, який засвідчує право особи на заняття підприємницькою діяльністю, а саме: самостійною, ініціативною, систематичною, на власний ризик господарською діяльністю, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. При цьому, юридичний статус «фізична особа – підприємець» сам по собі не впливає і ніяким чином не обмежує будь-які правомочності особи, які випливають з її цивільної право-, та дієздатності.

11:05 29.09.2020

СПОСОБИ ЗАХИСТУ ЦИВІЛЬНИХ ПРАВ І СВОБОД ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА

СПОСОБИ ЗАХИСТУ ЦИВІЛЬНИХ ПРАВ І СВОБОД ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА

Кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства, передбаченими ст. 3 Цивільного кодексу України, далі за текстом – ЦК України (ст. 15 ЦК України).

11:04 29.09.2020

ПРО СЕРВІТУТ

ПРО СЕРВІТУТ

Право користування чужим майном (сервітут) може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом. Сервітут може належати власникові (володільцеві) сусідньої земельної ділянки, а також іншій, конкретно визначеній особі (особистий сервітут) (ст. 401 Цивільного кодексу України, далі за текстом – ЦК України).

11:03 29.09.2020

ВИМОГИ ДО ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ ЗА ЦИВІЛЬНИМ ПРОЦЕСУАЛЬНИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ

ВИМОГИ ДО ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ ЗА ЦИВІЛЬНИМ ПРОЦЕСУАЛЬНИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ

У позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи. Позовна заява повинна містити:

11:01 29.09.2020

АКТИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ

АКТИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ

Основу цивільного законодавства України становить Конституція України.  Основним актом цивільного законодавства України є Цивільний кодекс України. Актами цивільного законодавства є також інші закони України, які приймаються відповідно до Конституції України та цього Кодексу (далі - закон).

10:59 29.09.2020

День пам’яті трагедії Бабиного Яру

День пам’яті трагедії Бабиного Яру

Бабин Яр - одне з всесвітньо відомих місць трагедій, які стали символом Голокосту, урочище на північно-західній околиці Києва. За два дні 29 та 30 вересня 1941-го року, по офіційним історичними свідченням, там розстріляли майже 34 тисячі євреїв. З інших джерел лише за 5 днів нацисти розстріляли там майже 150 тисяч українських євреїв. Це були не лише жителі Києва, а і біженці з окупованих українських регіонів, що прибули до міста у надії на порятунок.

08:53 29.09.2020

Шановні працівники дошкілля, з професійним святом вас!

Шановні працівники дошкілля, з професійним святом вас!

Ми робимо все для того щоб садочок став комфортним, теплим та сучасним, а от атмосферу всередині створюєте саме ви: працівники дошкілля. Всі ви прикладаєте щоденні зусилля щоб дітки нашої громади відчували себе немов вдома. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху – це не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє.

09:52 27.09.2020

Увага: Штормове попередження!

Увага: Штормове попередження!

Згідно попередження Закарпатського обласного центру з гідрометеорології про стихійні метеорологічні явища II рівня небезпечності (СМЯ II) по Закарпатській області №10 від 25.09.2020 у зв’язку з переміщенням активного циклону з південного заходу, вдень 26-го, вночі та вранці 27 вересня у Закарпатській області очікується ускладнення погодних умов (II рівень небезпечності, помаранчевий).

16:43 25.09.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь