Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Безбар'єрність

Як впізнати вигоряння

Коли втома накопичується, зникають мотивація, інтерес до роботи чи звичних справ, які до цього приносили задоволення, інколи навіть бажання спілкуватися з оточуючими. 

09:58 01.12.2023

Підхід, заснований на правах людини

Ця концепція обумовлює те, що будь-які програми, які створюються, будь-які будівлі, які будуються, будь-які організації, які працюють, за такого підходу — керуються базовим принципом, що права людини непорушні та мають дотримуватися. Це означає прояв поваги до людини, відсутність дискримінаційного та упередженого ставлення і, навпаки, бажання допомогти і робити все прозоро. На практиці це ще й означає небайдужість і втручання в ситуації, у яких порушуються права людини.

08:42 30.11.2023

Інклюзія

Інклюзія — це один зі стовпів безбар’єрності. Це процес збільшення ступеня участі всіх громадян у соціумі. Вона передбачає усунення бар’єрів та розробку і застосування конкретних рішень, які дозволять кожній людині рівноправно брати участь у суспільному житті. Один із ключових принципів інклюзії, про який ітиметься трохи нижче, — залучення всіх людей у всі сфери життя.

10:37 29.11.2023

Коли ти за кордоном, мовний бар’єр може стати на заваді порозумінню. Однак ніщо не має заважати комунікації зі своєю державою, хоч би де ти був.

Віднині українці з порушеннями слуху мають змогу отримати безплатні консультації жестовою мовою в понад 50 консульствах і посольствах України в країнах Європи. Проєкт реалізувало Міністерство закордонних справ України, втілюючи принципи загальнонаціональної стратегії зі створення безбар’єрного простору. 

15:00 21.11.2023

Як вибудовувати спілкування з людьми, чиї близькі живуть з психічними порушеннями

У психотерапевтів є неписаний закон: немає запиту – немає терапії. Тому не давайте порад людині, яка вирішила поділитись з вами своїми почуттями стосовно того, що її рідна людина має психічне порушення. 

11:00 30.10.2023

Безбар’єрна грамотність

В українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливостях безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг із боку держави та бізнесу тощо. Новий курс на Дія.Цифрова освіта ознайомить глядачів з основними принципами безбар’єрності на прикладі повсякденних життєвих ситуацій. 21 грудня 2021 року Міністерство цифрової трансформації презентувало новий освітній курс «Безбар’єрна грамотність».

11:23 23.10.2023

Як налаштувати людину старшого віку на переїзд в безпечне місце

Рідна домівка, спогади, влаштоване життя і умови, страх перед новим, важкість в адаптації, тривожність бути «тягарем» для близьких, нерозуміння перспектив чи загалом відсутність картинки майбутнього. Для людини старшого віку все це може стати причиною не евакуюватися із небезпечної точки.

11:20 29.09.2023

Що робити, якщо ви зустріли дезорієнтовану людину

Дезорієнтація – це психоневрологічний розлад, і надати кваліфіковану допомогу людині, яка перебуває у такому стані, можуть лише лікарі-психіатри або психологи. Водночас ви можете надати первинну психологічну підтримку та допомогти людині знайти її близьких.

08:23 28.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь