Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Безбар'єрність

Як школа може піклуватися про ментальне здоров’я дитини

Школа – це місце, де поза домом діти проводять найбільше часу. Та й із вчителями спілкуються іноді частіше, ніж із батьками. А ще, втомлених після роботи маму з татом насамперед турбує, чи їхня дитина сита й одягнена. Усе інше відходить на другий план і тривожні моменти, пов'язані з ментальним здоров'ям, батьки можуть пропустити. Тож, буває так, що вчитель найпершим може помітити зміни в поведінці учня.

08:35 25.08.2023

Як протидіяти булінгу в школі?

У школі діти вчаться будувати контакти, вирішувати конфлікти, лідирувати та підкорятися. Це найбільше місце соціалізації, де дитина отримує першу (і не завжди добру) систему оцінки. І не лише знань, а й себе як особистості. На ментальне здоров’я учнів це впливає по-різному. І дуже важливо не помітити і вчасно відреагувати булінг.

08:31 23.08.2023

Як одним словом образити людину з інвалідністю? Назвати її «інвалідом». Прикра випадковість або ж нерозуміння різниці можуть зробити дуже і дуже боляче

А насправді запам’ятати коректний приклад легко. Принцип завжди однаковий: спочатку людина, а вже потім ознака (якщо її так необхідно вказати). Отже

08:30 22.08.2023

В українському суспільстві однією з найбільш дискримінованих груп є роми

В українському суспільстві однією з найбільш дискримінованих груп є роми або ж як їх часто образливо називають – «цигани». Хибні узагальнення щодо походження чи роду занять представників даної національності несуть в собі принизливий характер та є дискримінацією за етнічною ознакою, тому слово «цигани» краще уникати.

14:55 15.08.2023

Тривожні симптоми чи терміново потрібно до фахівця. Як піклуватися про ментальне здоров’я дитини

Ментальне здоров’я дітей, як і фізичне, насамперед – турбота батьків. Із легкою застудою ніхто не кластиме дитину в лікарню, а із двосторонньою пневмонією не залишить пити теплий чай вдома. Так само і з психічними складнощами.

09:21 28.07.2023

Як взаємодіяти з людиною, яка користується кріслом колісним

Крісло колісне – не візок, яким ми користуємось у супермаркеті. Це частина особистого простору людини, тож чіпати чи пересувати його без дозволу не можна. Це стосується й милиць та інших допоміжних засобів. 

09:19 25.07.2023

Ґендерна рівність (рівність жінок і чоловіків)

Ґендерна рівність (рівність жінок і чоловіків) стосується рівних прав, відповідальності та можливостей жінок і чоловіків. Рівність не означає, що жінки та чоловіки стають однаковими, проте свідчить, що права, відповідальність та можливості людей не мають залежати від того, народилися вони жінками чи чоловіками. 

11:55 14.07.2023

Інклюзивне планування

Інклюзивне планування — це продумування заходів для забезпечення участі всіх людей у житті суспільства. Воно складається з декількох етапів. По-перше, усвідомлення і прийняття того факту, що всі люди різні і мають багато різних ознак: вік, стать, майновий стан, раса, мовні ознаки тощо. По-друге, це виявлення чинників та бар’єрів, які породжують дискримінацію і заважають різним людям включатись у життя громад. По-третє, створення умов для подолання цих бар’єрів. 

11:52 12.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь