Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Безбар'єрність

Для створення безбар’єрного простору в Україні МКІП реалізовуватиме проект «Інформація без бар’єрів»

25 квітня Уряд затвердив план заходів на наступні два роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Кожному міністерству поставлені чіткі завдання. Їх виконання наблизить Україну до європейських стандартів безбар’єрності.

12:40 29.04.2023

Дитина з особливими освітніми потребами

Кожна дитина і доросла людина унікальні та особливі по-своєму, а тому в кожного з нас є власні індивідуальні потреби: комусь потрібно приймати вітаміни, комусь ховатись від сонця через алергію або не їсти полуниці, комусь потрібна тиша для концентрації, а комусь — класична музика. Якщо ми маємо на увазі саме інклюзивну освіту, то правильно говорити саме «діти з особливими освітніми потребами». І це, до речі, єдиний випадок, коли коректно говорити «особливий». Маємо акцентувати, що дитина з особливими освітніми потребами — це людина до 18 років, що потребує додаткової підтримки в освітньому процесі. Хто це може бути:

12:40 21.04.2023

Дія: Освітній курс "Безбар’єрна грамотність"

В українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливостях безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг із боку держави та бізнесу тощо.

21:00 30.05.2022

Без бар'єрів у воєнний час

Звичне життя українців кардинально змінилося 24 лютого, коли Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. З першого дня війни українці шукають відповіді на питання, якими ніколи не задавалися раніше. Кожен зараз звикає до нової реальності. Що робити? Як захиститися? Як захистити дітей? Як отримати допомогу? Або чим я можу бути корисний? Куди їхати? Як переконати стареньких батьків залишити свій дім, щоб врятуватися? Цей розділ (посилання https://bf.in.ua/u-voiennyj-chas/) оновлюватиметься та доповнюватиметься відповідно до викликів, які чи не щодня ставить перед нами війна.

12:47 15.04.2022

Універсальний дизайн

Універсальний дизайн — це такий дизайн простору, будівель, предметів, а також послуг і програм, яким можуть користуватись абсолютно всі без якоїсь особливої адаптації. При цьому універсальний дизайн не виключає використання розумного пристосування. Останнє може застосовуватися, коли в особи виникає певна ситуація, що потребує втручання.

15:42 28.12.2021

Недискримінація

Недискримінація передбачає і гарантує рівне ставлення до різних людей. Це означає, що ніхто не може бути виключений або обмежений у своїх правах та можливостях через те, що він чи вона якось відрізняється від інших. До цих ознак належать стать, вік, подружній статус, мовні ознаки, раса, релігійні чи політичні переконання, походження і місце народження, сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність тощо. Тобто ніхто не може вас звільнити з роботи тому, що ви — католик, наприклад, так само як ніхто не може заборонити вашій дитині, у якої темна шкіра, відвідувати дитячий садочок чи прийти на сеанс у кінотеатр. 

13:44 22.12.2021

Інклюзивне планування

Інклюзивне планування — це продумування заходів для забезпечення участі всіх людей у житті суспільства. Воно складається з декількох етапів. По-перше, усвідомлення і прийняття того факту, що всі люди різні і мають багато різних ознак: вік, стать, майновий стан, раса, мовні ознаки тощо. По-друге, це виявлення чинників та бар’єрів, які породжують дискримінацію і заважають різним людям включатись у життя громад. По-третє, створення умов для подолання цих бар’єрів. 

09:58 21.12.2021

Толерантність

Толерантність — повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. 

10:13 20.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь